Afbeelding

Zes keer goud voor Dai Ippo in Beek en Donk

Roois nieuws
Ook op het jaarlijkse toernooi van Judoclub Beek en Donk waren weer verschillende buitenlandse groepen te vinden. Het maakte het toernooi alleen maar interessanter. Onze jeugdige judoka’s in de leeftijdscategorie -12 jaar hadden vorige week niet genoeg strijd geleverd op het Zuid Nederlands Kampioenschap. Dit weekend hadden ze weer de juiste vechtlust en dat geeft dan weer moed voor de komende tijd. Je moet deze strijd in de trainingen ook nabootsen, pas dan kun je iets van je inspanningen terug zien in de wedstrijden.

Martijn van Dalen pakte het goed aan zondag. Liepen zijn armen nog vol in zijn 2e partij, in de finale liet hij coach Cor van der Heijden zien dat ook hij in staat is om met meer dynamiek de strijd aan te gaan . Martijn zelf had daar ook wel een prettig gevoel bij en moet dit meer en meer proberen toe te passen in de trainingen. De finale werd dus op een prettige manier met Ippon afgesloten en zo kon Martijn plaats nemen op de hoogste trede van het podium.

Martijn werd gevolgd door Jim van de Ven en Ryan Lo-A-Njoe. Jim werd nog een gewichtsklasse teruggeschreven en moest ook in deze categorie flink aan de bak. Jim wist zijn vier partijen te winnen. Het mag gezegd worden dat de laatste twee partijen met overmacht werden gewonnen, terwijl het hier dan juist om de knikkers ging. Proficiat Jim, met je eerste plek. Ryan begon wat stroef maar kon zijn vier partijen toch naar zijn hand zetten en ook hij werd met vier keer ippon afgetekend kampioen. Grote klasse natuurlijk dat als je niet lekker draait, je toch alles weet te winnen.
Dewy Lo-A-Njoe kreeg het ook zwaar te verduren. Daar waar ze vaak op een simpele manier lijkt te kunnen winnen was het echt bikkelen voor haar. Maar ook hier schrok zij niet terug en werd ook eerste, net als haar broer. Jeroen Wirken heeft een mindere periode afgesloten en werd ook eerste. Vooral zijn eerste partij was geweldig mooi om te zien. Jeroen wist in deze partij zes scores op het bord te krijgen en dat is toch wel uitzonderlijk veel. Hij liet daarin ook nog eens de nodige verschillende worpen zien. Hopelijk houdt hij deze stijgende lijn vast in de toekomst.
Luuk van Oorschot liet dan nog wel niet zijn beste judo zien, maar zijn strijdlust was er wel. Deze strijdlust bezorgde hem uiteindelijk een mooie derde plaats op. Zijn eerste prijs op een groot bondstoernooi. Proficiat Luuk. Voor Martijn en Rick van Aarle, Quint en Zjuul Rovers, Rens van Esch en Jort van de Laar waren er geen prijzen weg gelegd. Dus voor hen is het weer even bikkelen op de trainingen en dan de volgende keer maar weer flink je best doen.