Odisco lijdt terechte nederlaag

Roois nieuws
Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Nijnsel 1 op het programma. Een echte derby die beide ploegen heel graag wouden winnen.

Odisco begon goed aan de wedstrijd en was fel. Het creëren van kansen was moeilijk, omdat het aanvalsspel niet lekker liep. Verdedigend stond Odisco goed, gaf niet veel weg en was fel in de korfzone. Na 15 minuten viel het eerste doelpunt pas via een strafworp van Marlon van Heeswijk 0-1. Maar de voorsprong werd na 30 seconde weer weggeven via een afstandsschot van Nijnsel: 1-1. Vanaf dat moment zakte Odisco in, speelde slecht en verzorgde de aanvallen niet meer. Verdedigend werd meer ruimte weggegeven. Hierdoor wist Nijnsel snel op 2-1 te komen. Via een opstelfout in de korfzone werd het zelfs 3-1. Via nog een afstandsschot van Nijnsel was de ruststand 4-1.
Na rust kon Odisco zich niet herpakken. De dames werkten hard, maar waren vaak net te laat bij de bal. Nijnsel maakte snel de 5-1. Via wederom een strafworp van Myrthe van Heereveld stond het na 6 minuten 5-2. Maar Nijnsel bleef raak schieten en scoorde 6-2. Meike Leenderts maakte 6-3 na 10 minuten. Nijnsel antwoorde meteen: 7-3. Odisco kwam verdedigend wat beter in het spel, maar aanvallend lukte het maar niet en de schoten vielen totaal niet. 2 minuten voor tijd maakte Marieke van Heeswijk nog 7-4. Verder kwam Odisco niet: het zat er vandaag niet in, het liep gewoon niet. Nijnsel was dan ook de verdiende winnaar van de wedstrijd