Verrassingen voor Boskantse KBO’ers

Roois nieuws
Donderdag 29 november viert de Boskantse K.B.O. weer haar jaarlijks Sint Nicolaasfeest.
Het belooft weer top te worden. Om 17.30 uur gaan we aan tafel voor een heerlijke uitgebreide
Brabantse koffietafel met soep en warm vlees. Tijdens het eten zal de illusionist Martijn van Berkel ons afleiden en vermaken. Als de buikjes rond zijn, staan de Grensmuziekanten te trappelen om wat vrolijke noten de zaal in te blazen. Het gaat van Adio-adio-adio tot de Zuiderzee ballade.
Ook zijn er zeer leuke prijzen te winnen. Na afloop heeft de Sint aan ieder gedacht met een presentje. Ook de zieken zullen niet vergeten worden. Zoals het er nu uitziet zal de zaal van de Vriendschap bom en bom vol zijn.

Pantein
Boskantse senioren gingen op woensdag 14 november massaal op bezoek bij Pantein in Uden.
Dit voor meer informatie omdat velen zich zorgen maken over de ombuiging en de besparingen in de zorg. Door directeur Van Nuland was er uiteenzetting over de wijze hoe Pantein staat opgesteld bij het verlenen van diensten en de vele mogelijkheden die zij te bieden hebben ten aanzien van de zorgverlening. Maar ook bij het tijdelijk gebruik van hulpmiddelen. De veranderingen in de voorzieningen die de gemeente in het kader van de WMO verstrekt en de eventuele eigen bijdrage.
Er kwamen vele vragen. Zo ook over het hoe en waarom van de Pantein pluspas extra. Van Nuland gaf aan dat de leden met een pluspas extra kunnen profiteren van vele voordelen waaronder
een korting van 10% in de thuiszorgwinkel. De rondleiding door deze winkel gaf aan dat er een uitgebreid assortiment is in rollators- rolstoelen en scootmobielen maar ook in kleine handige hulpmiddelen. Al met al een zeer leerzame middag.