In het jaar van het geloof kennismaken met de Wereldkerk

Roois nieuws
De gedachte aan de Wereldkerk lijkt soms ver uit ons gezichtsveld maar is toch heel dicht bij ons. In november willen we tijdens een tweetal bezinningsavonden kennismaken met de Wereldkerk dicht bij huis.

Op 20 november zal de gemeenschap van Johannes XXIII zich presenteren. De familie Strada, wonend op de pastorie van Boskant, maakt deel uit van deze gemeenschap. Ook de diaken-stagiair van de Odaparochie, Pierpaolo Flesia, maakt deel uit van deze nieuwe gemeenschap die een heel sterk diaconaal karakter heeft. Diaconie in de meest authentieke betekenis van het woord: aandacht en zorg voor gehandicapten, wezen, drugsverslaafden ect. Zij geven deze mensen vrij onderdak, hulp, zorg en liefde. Deze gemeenschap vindt zijn oorsprong in Italië en heeft inmiddels huizen in alle delen van de wereld.
Op 27 november zal pater Pushpa Raj, sinds kort werkzaam in de parochie H. Oda, een inleiding verzorgen over de Kerk in India en wat het betekent om vandaag als missionaris te worden uitgezonden naar een vreemd land in een ander continent. Eens trokken vele Nederlanders als missionaris de wereld in, nu trekken missionarissen naar Europa en ook naar ons eigen bisdom. Pater Pushpa zal daar over spreken.
De bezinningsavonden, die in het kader van het “Jaar van het Geloof” worden georganiseerd, vinden plaats op 20 en 27 november in het pastoraal centrum aan het Mgr. Bekkersplein 1 in Sint-Oedenrode. Aanvang is om 20 uur. Van harte welkom.