Ruime 4-0 winst Rhode tegen Vitesse’08

Zonder nou echt goed te spelen had Rhode uiteindelijk een gemakkelijk middag tegen Vitesse’08 uit Gennip. Rhode maakte goed gebruik van de vrije trappen, de eerste 3 doelpunten ontstonden alle drie uit een vrije trap. Door deze winst kon Rhode het gaatje met de koplopers weer wat verkleinen en het staat nu met Avanti op een gedeelde vijfde plaats.
Rhode begon wat te voorzichtig en zo waren de eerste aanvallen voor Vitesse. Na een kwartiertje kwamen de eerste kansen voor Rhode. Eerst een schot uit een corner en in de 15e minuut een prachtig doelpunt van Paul Smeets uit een vrije trap, langs en over de muur krulde hij de bal in de kruising. Vitesse had een goede kans, maar de spits legde de bal breed i.p.v. zelf te schieten. Er waren vervolgens nog een paar goede kansen voor Rhode, opnieuw uit vrije trappen en ook uit een paar combinaties, maar deze leverden niets op, ruststand 1-0.
Rhode begon ook niet scherp genoeg aan de tweede helft. Vitesse kreeg gelegenheid om de aanval te zoeken, maar had daar wel veel moeite mee. Het heeft deze competitie nog maar 5 keer gescoord en ook tegen Rhode was het niet erg creatief. In de 21e minuut kreeg Rhode opnieuw een vrije trap. Paul Smeets legde de bal op de rand van het doelgebied en Teun Latijnhouwers schoof vervolgens de 2-0 binnen. Rhode kwam toen even goed op stoom en de 3-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Eerst waren er nog een paar gevaarlijke momenten en in 70e minuut, opnieuw uit een vrije trap van Paul Smeets, werd de bal nog weggestopt door de keeper, maar opgevangen door Roel Smeets die het karwei toen afmaakte. Rhode ging nog even door en in de 87e minuut ging invaller Simon van de Wetering op avontuur. Hij omspeelde de doelman en legde de bal terug op Teun Latijnhouwers die toen heel eenvoudig de 4-0 kon binnen tikken.
A.s. zondag wordt de laatste wedstrijd van de eerste ronde gespeeld. Rhode gaat op bezoek bij RKOSV Achates dat zondag Erp de eerste nederlaag bezorgde, zelf nog ongeslagen is en op een gedeelde derde plaats staat. Een lastige klus dus, maar wie weet kan Rhode RKOSV Achates toch verrassen. Voor meer informatie zie www.rhode.nl

Uitslagen
Rhode-Vitesse, 4-0; Rhode 2-Blauw Geel 2, 0-0; HVCH 3-Rhode 3, ; DVG 3-Rhode 4, 2-3; Blauw Geel 10-Rhode 5, 4-3; Rhode 6-Vorstenb. Boys 3, 2-3; WEC 5-Rhode 7, 3-2; Irene 3-Rhode 8, 3-5; Rhode 9-Avesteijn 7, 1-3; Rhode 10-Schijndel 11, 6-1; Dames-Gemert 2, 0-2.

Programma
RKOSV Achates-Rhode, 14.30 u; Venraij 2-Rhode 2, 11 u; Rhode 3-ASV 2, 12 u; Rhode 4-Boskant 3, 10 u; Rhode 5-DVG 4, 10 u; Schijndel 7-Rhode 6, 12 u; Rhode 7-Keldonk 4, 10 u; VOW 3-Rhode 9, 11 u; Blauw Geel 19-Rhode 10, 10 u; DVG-Dames, 10 u.

Donderdag start kaartcompetitie Rhode
A.s. donderdagavond begint de kaartcompetitie van Rhode weer. Net als de afgelopen 2 jaar kan er gerikt en gepokerd worden. De aanvang is circa 21:30 uur. Er is een competitie over 5 ronden en vervolgens op 20 december Wildrikken en pokeren. Alle leden en supporters zijn van harte welkom.