Boskant samen met Boekel Sport aan kop

Door de 0-1 uitzege op koploper Boekel Sport heeft Boskant de achterstand van 3 punten vereffend. Twee teams op kop dus in de 4e klasse G!

Meestal is de lengte van een wedstrijdverslag evenredig met het aantal kansen van beide teams. Over de topper tussen Boekel Sport en Boskant valt in dat kader niet veel te noteren. Toch hebben de toeschouwers zich niet echt verveeld. De inzet, wel of niet een gedeelde koppositie, was natuurlijk ook groot.

Het was een wedstrijd met veel inzet aan weerskanten, Boekel Sport als thuisspelende vereniging wat meer naar voren gericht, Boskant controlerend spelend vanuit de eigen defensie. De strook tussen de beide 16-meter gebieden werd daarom ook het meest belopen. In de 29e minuut stokte de adem bij de Boskanters even toen doelman Erwin Brouwers de bal niet geheel klemvast had. Maar z’n vervolgreactie was uitstekend. In de 43e minuut brak Boskant de score open. Boekel Sport doelman Bart Verhagen, die tot dusver een niet al te moeilijke middag had gehad, was kansloos op een snoeiharde inzet van Maikel Merks: 0-1. Bijna nog werd het gelijk. Bij een aanval van de thuisclub viel de bal uit een kluts voor de voeten van Noud van Stiphout die zijn inzet tergend langzaam naast zag glijden.

Vanzelfsprekend verplaatste de thuisclub na rust de druk nog wat meer richting Boskant doel, in haar zoektocht naar de gelijkmaker. Voor Noud viel het doek in de 55e minuut. Na een ongelukkige landing kon hij niet meer verder en moest hij per brancard van het veld. Even werd gedacht aan een beenbreuk, maar onderzoek in het ziekenhuis gaf aan dat dat in ieder geval niet aan de orde was. Invaller Sjoerd Vogels was daarna tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Niet uit spelsituaties, Boskant had de wedstrijd goed onder controle, maar uit vrije trappen. In de 70e minuut was z’n 1e vrije trap net iets te hoog gemikt en in de 85e minuut ging de bal enkel decimeters naast. Boskant kreeg via snelle uitvallen ook nog wel enkele kleine kansjes, maar doelman Bart Verhagen keepte attent en wist de ballen soms al ver voor het 16 meter gebied te onderscheppen.

Een uitstekend resultaat van Boskant dat nu samen met Boekel Sport de ranglijst aanvoert.
Aanstaande zaterdagavond om 19.00 uur speelt Boskant haar volgende competitiewedstrijd thuis tegen VOW. Meer info vindt u op de v.v. Boskant site: www.vvBoskant.nl

Uitslagen senioren
Boekel Sport 1-Boskant 1 0-1, Boskant 2-Avanti 2 0-2, Boskant 3-Gemert 7 3-2, Gemert 8-Boskant 4 3-7, Irene 2-Boskant 5 4-4, Boskant 7-SCMH 5 3-0, Boskant VR1-Boerdonk VR 1 0-1

Programma senioren zaterdag 17 november
Boskant 1-VOW 1 19.00 u.

Programma senioren zondag 18 november
Blauw Geel 4-Boskant 2 10.00 u., Rhode 4-Boskant 3 10.00 u., Boskant 4-Heeswijk 4 11.00 u., Boskant 5-Erp 6 12.00 u., Boskant 6-Heeswijk 5 10.00 u., Heeswijk 9-Boskant 7 10.00 u., EVVC VR2-Boskant VR1 12.30 u.

Jeugd v.v. Boskant

Uitslagen jeugd
Boskant A1–Schijndel A2 4-1; Rhode B2–Boskant B1 8-1; Blauw Geel’38 C5–Boskant C1 1-6; Boskant D1–Avanti’31 D2 1-1; Handel E1–Boskant E1 4-3; Boskant E2–Irene E2 6-0; Boskant F1–Gemert F6 0–8; Boskant MiniF–SCI MiniF 5-8