Nijnsel tikt bezoekers zoek

Ulysses of Odysseus was in de Griekse mythologie de held die met het paard van Troje de vijandelijke linies binnentrok. De naamgenoten uit Megen wisten afgelopen zondag echter nauwelijks de vijandelijke linies van gastheer Nijnsel binnen te dringen en kregen een flink pak op de voetbalbroek. Crisis in Griekenland maar dus ook in Megen.

Nijnsel begon waar het vorige week zondag tegen OVC’63 mee was geëindigd; volop de aanval zoeken en de tegenstander in de wurggreep houden. In de 8e minuut de eerste speldenprik van Stefan
Hulsen die vrijstaand een aardige kopbal losliet maar geen doel trof. Vervolgens strandden de aanval en de bal regelmatig in een kluwen van spelers. In de 24e minuut was het Lars van Zutphen die de ban brak en de score opende met een schot dat houdbaar leek; 1-0. Ruim tien minuten later scoorde Leon Peters met een bekeken lob de 2-0 en dat gaf de voorsprong een beter aanzien. Zes minuten later kreeg Toby Verhoeven het op zijn heupen. Hij zette schier achteloos een paar Megense verdedigers op hun nummer en het verkeerde been en dat betekende een meer dan fraaie 3-0. Nauwelijks bekomen van de euforie deed Lars van Zutphen er amper een minuut later nog een schepje bovenop in de vorm van de luxe ruststand 4-0.
Na de gebruikelijke en hoog gewaardeerde high tea van Ger Wellens hield de thuisploeg de druk op de ketel. Toby Verhoeven zette goed door en bracht in de 64e minuut met een lage schuiver de riante 5-0 op het bord. In de 76e minuut tenslotte slalomde de ijverige Paul van der Rijt door de zestien waaraan de vijandelijke keeper met zijn hand een einde maakte. Hij raakte echter niet de bal maar de rappe benen van de Nijnselse voorwaartse waarna de bal onvermijdelijk op de stip terechtkwam. Het slachtoffer zelf velde het vonnis en het half dozijn was daar mee vol. In de 80e minuut nog een keeperwissel waarbij Patrick van Os het veld moest ruimen voor de jonge en gretige Marco Thijssen die tijdens het slotoffensief van de gastheren op indrukwekkende wijze zijn doel schoon hield.
Een even smaakmakende als aansprekende overwinning van de geelblauwen die de afgelopen twee thuiswedstrijden duidelijk aan klantenbinding deden. Hopelijk houden ze de opgaande lijn nog even vast want aanstaande zondag wacht het altijd lastige WEC in de Wijbosch voordat er een inhaalweekeinde staat gepland.