Terechte puntendeling Ravenstein – Ollandia 1 – 1

Afgelopen zondag stond de topper in de 5de klasse H op het programma. De nummer 2 Ravenstein thuis tegen de nummer 1 Ollandia die met 6 punten meer op de ranglijst aan de wedstrijd begint.

Het enige probleem dat trainer Gerard van Zutphen had met het maken van de opstelling was dat hij niet kon beschikken over Carlo Siemons, een van de stabiele peilers in de defensie van Ollandia. Verplichtingen elders waren er de oorzaak van dat Carlo er niet bij kon zijn. Gelukkig heeft Ollandia een brede selectie en reisde het met de 14 beste spelers af naar Ravenstein. Direct na het 1ste fluitsignaal neemt Ollandia het initiatief, maakt goed tempo en maakte met kleine details het grote verschil. Ollandia creëerde een aantal kansen en goede mogelijkheden om de score te openen maar Ravenstein liet een snelle openingsgoal van Ollandia niet toe. Na een kwartier spelen voelde Ravenstein dat het uit een ander moest tappen en zette er een tandje bij om zo onder de druk van Ollandia uit te komen. Dat lukte. Het werd een mooie opgaande strijd tussen twee ploegen die beide gaan voor de overwinning. Scoringskansen voor beide teams waarin Ravenstein 5 min voor het rustsignaal het meeste rendement haalde. Skip van Hout profiteert optimaal van de glijpartij van William Bekkers op het spekgladde veld en koerste alleen op doelman Tom Wouters af. Makkie voor Skip van Hout, Ravenstein op 1 -0. In de laatste 5 min voor rust kreeg Ollandia nog een aantal mooie kansen om de stand gelijk te trekken, maar het kleine beetje geluk ontbrak bij Ollandia. Rollertje tegen de paal, net voor langs of goed keeperswerk van de Ravenstein doelman voorkwamen dat Ollandia met een gelijk spel de kleedkamer op kon zoeken.

In de snelle counter van Ravenstein in de 50 ste min constateerde de scheidsrechter een Ollandia overtreding binnen de beroemde 16 mtr lijnen. Ondanks de protesten van de Ollandia mannen was de arbiter niet te vermurwen om terug te komen op zijn besluit. De bal werd op de stip gelegd en Ravenstein dacht dat het al met 1 been op 2 – 0 voorsprong stond. Tom Wouters, de sluitpost van Ollandia stond geconcentreerd op de doellijn. Door zijn alerte en snelle reactie op het harde schot wordt deze scoringskans voor Ravenstein om zeep geholpen. Tom Wouters stopt de penalty en houdt hiermee Ollandia in de wedstrijd. Dat zou Ollandia vertrouwen en kracht moeten geven om de wedstrijd te kantelen. Het tegendeel was waar, het was Ravenstein dat de touwtjes in handen naam en druk bleef zetten op de doel van Ollandia. Met moeite wist Ollandia halverwege de 2de helft onder de druk uit te komen en het goede spel van voor rust weer te hervatten. Het werd weer een gelijk opgaande strijd. In de 80 ste kreeg Ollandia de zoveelste hoekschop te nemen. Met een mooie curve draait Richard Markus de bal voor de goal, die wordt door een Ravenstein verdediger uit de doelmond gekopt voor de voeten van Rob van der Heijden, die vervolgens een prachtige pass aflevert op de teruggelopen Richard Markus, die trekt wederom prachtig voor richting 2de paal waar Bart van de Tillaart staat om het karwei af te maken. Met een prachtige omhaal zet hij Ollandia naast Ravenstein. 1 – 1. Er volgen nog een hachelijke 10tal slotminuten waarin beide teams de mogelijkheid krijgen om de volle overwinning binnen te halen, dat gebeurd niet. Dat er in deze wedstrijd niet meer gescoord is komt mede door het prima keeperswerk van beide doelmannen. Gezien het wedstrijdbeeld over beide helften is het gelijke spel een terechte uitslag.