Odisco pakt eerste punten na ware thriller

Afgelopen zondag stond de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen Midako uit Mierlohout op het programma. Midako was voor Odisco een onbekende tegenstander. Het zou dan ook een zware strijd gaan worden.

Odisco begon goed aan de wedstrijd: de meiden speelden fel en geconcentreerd. Hierdoor werden er veel kansen gecreëerd. De afmaak was helaas ondermaats. Hierdoor kon de uitploeg op 0-1 komen, maar binnen 5 minuten wist Michelle van Heereveld 1-1 te maken. Hierna werd het spel slordiger en doelpunten bleven uit. Pas in de 18e minuut kon Midako weer scoren 1-2. Maar Marieke van Heeswijk maakte snel weer 2-2. Via 2x Marlon van Heeswijk werd 4-2 bereikt. Maar door een moment van onoplettendheid was de ruststand 4-3.
Na rust kwam Midako meteen langszij, maar binnen 10 minuten wisten Meike Leenderts en Marlon van Heeswijk 6-4 te maken. Wederom werden er verdedigend fouten gemaakt, waardoor Midako 6-6 kon maken. Opnieuw wisten Meike Leenderts en Marlon van Heeswijk de stand naar 8-6 te brengen. Met deze stand en nog 2 minuten spelen, moest dit uitgespeeld kunnen worden. Maar niets was minder waar! Door slordige aanvallen en slecht verdedigen, kwam Midako met nog een halve minuut toch nog op 8-8. Dit leek de eindstand te gaan worden. Door slim samenspel met Denise Steenbergen, wist Lisa Wouters toch nog te scoren. De wedstrijd eindigde daardoor in het voordeel van Odisco, 9-8. Odisco bleef werken tot in de laatste seconden en pakte uiteindelijk terecht de overwinning.