Afbeelding

Mooie overwinning waterpolodames Argo

Roois nieuws
Op papier kun je zeggen dat de waterpolowedstrijd tussen Argo en de dames van SWNZ uit Schijndel een doorslaggevend duel om het kampioenschap zou kunnen zijn. Na het vorige weekend, waarbij Argo verrassend verloor en ook SWNZ punten liet liggen, lijken te kaarten nog niet helemaal geschud in deze competitie.

Desalniettemin was de wedstrijd tussen Argo en SWNZ wel degelijk een wedstrijd tussen 2 teams die meedraaien in de top van de competitie. Beide ploegen kennen elkaar redelijk goed, voorafgaand aan de competitie hebben ze nog een oefenwedstrijd gespeeld waarbij SWNZ duidelijk de bovenliggende partij was. Afgelopen weekend waren de rollen omgekeerd en trok Argo aan het langste eind. Beide ploegen maakten er een enorm spannende en vooral ook sportieve wedstrijd van, waarbij er niets weggegeven werd. Na het derde part stond het 3-3, een goede weergave, omdat geen van beide ploegen in staat was om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Argo wist met een zeer strakke pressing over het gehele veld de angel uit de aanval van SWNZ te halen. Zij kwamen hierdoor lastig in het spel en hadden moeite om een aanval op te bouwen. Door het missen van een aantal grote kansen kon Argo echter niet weglopen bij SWNZ.
Doordat Argo als team heel goed bleef spelen, bleek uiteindelijk de ervaring van Argo doorslaggevend. Nadat Josine Raaijmakers in het 1e deel van de wedstrijd de lijnen in de verdediging uitzette, ging ze zich in het 2e deel meer met de aanval bemoeien. Dit resulteerde uiteindelijk in 3 doelpunten van haar hand in het 4e part. Ook Liesbeth van der Korst had met haar 3 doelpunten weer een groot aandeel in de uiteindelijke uitslag van de wedstrijd: 7-4 in het voordeel van Argo. Renske vd Burgt scoorde hierbij ook nog voor Argo uit een overtal situatie. Dit is een prima teamprestatie van Argo, hierdoor heeft Argo de koppositie weer overgenomen van SWNZ.

C1 - SWNZ: 2-10,
D1 - De Treffers: 4-3,
Dames 1 - SWNZ: 7-4,
E1 - Aquamigos: 10-11,
E2 - PSV1: 4-19,
Heren 1 - De Stormvogel: 9-6,
Heren 2 - Gorgo: 3-11.

Programma
Zaterdag:
16:00 uur: PSV - C1, in De Tongelreep te Eindhoven.
17:05 uur: Aquamigos - E2, in Olympia te Waalwijk.
17:30 uur: De Vennen - Dames 1, in De Vennen te Dongen.
18:00 uur: OZC`57 - D1, in De Leye te Oisterwijk.
18:15 uur: De Treffers - Heren 1, in Kwekkelstijn te Rosmalen.
20:00 uur: Arethusa - Heren 2, in Golfbad Oss te Oss.



Zwemmen

Afgelopen zondag is er door 29 zwemmers van de Wedstrijdgroep deelgenomen aan de 2e Competitiewedstrijd in zwembad ‘Het Groene Woud’ in Kapelle. Tijdens deze wedstrijd is er 2 keer een 1e plaats, 7 keer een 2e plaats en 7 keer een 3e plaats behaald. Er zijn 47 persoonlijke records gezwommen.