Afbeelding

Interactieve lezing over de methodiek Fluisterkind in de bibliotheek

Roois nieuws
Kindertolk® Els Moors verzorgt op maandag 26 november een interactieve lezing over de methodiek Fluisterkind® in de bibliotheek in Sint-Oedenrode. Deelnemen aan de lezing kost € 12,50 per persoon. Aanmelden kan bij de bibliotheek, tel. 0413-472991 of per mail c.berenschotbibliotheekmeierij.nl. De avond begint om 20.00 uur; ontvangst is vanaf 19.30 uur.

Opvoeden is een van de moeilijkste, belangrijkste en boeiendste zaken in de wereld. Als uw kind niet lekker in zijn/haar vel zit of ziek is, kunt u daar als ouder erg door geraakt worden. Ook bepaald gedrag of ontwikkelingsachterstand van uw kind kan een reactie bij u als ouder teweeg brengen, die u liever vandaag dan morgen kwijt bent. U heeft als ouder al van alles gedaan en de situatie kan u een gevoel van machteloosheid geven. U voelt de behoefte om de situatie om te zetten in iets positiefs.

Dat is mogelijk met de methode Fluisterkind®, die wordt toegepast bij allerlei klachten zoals gedragsproblemen, ADHD, boosheid, slecht slapen, extrovert of introvert gedrag, conflict tussen ouder en kind, hoofdpijn, allergieën of lichamelijke gezondheidsklachten.
Helder en nauwkeurig geven kinderen met hun gedrag, spel, (leer)ontwikkeling en/of klachten uitdrukking aan wat hun ouders nodig hebben op hun levensweg.

Als u daar als ouder gehoor aan geeft, biedt u uzelf en uw kind de gelegenheid de klacht of het probleem, positief om te zetten. De klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen. Met deze methode wordt het kind ontzien terwijl er juist heel veel wordt gedaan met de klachten van het kind. Zo kan het hele gezin weer vrolijk verder groeien en worden we evenwichtige mensen.

De interactieve lezing op 26 november 2012 is bedoeld voor ouders en verzorgers, maar is ook zeer interessant voor grootouders, leerkrachten van basisscholen en medewerkers van kinderopvang en peuterspeelzalen.