RDS’er Leo van Vlerken naar kwartfinale

Roois nieuws
In een gezellige en spannende ambiance in Dommelzicht, op maandag 5 november, was RDS gastheer van de 3de ronde van het Brabants bekerkampioenschap dammen individueel.

Van de overgebleven 16 spelers hadden zich maar liefst 4 dammers van RDS weten te plaatsen. Voor Martien van Erp was de volgende ronde, een plaats in de kwartfinale, een brug te ver; een fraai uitgevoerde damcombinatie van tegenstander Willem Peter Berkelmans luidde het verlies in. Gerben te Raa had gezien zijn rating de beste kansen tegen Theo van de Westelaken maar kon uiteindelijk uitschakeling toch niet voorkomen. Onze clubgenoten Arno Bloks en Leo van Vlerken lootten tegen elkaar en dat betekende dat RDS met tenminste 1 speler naar de kwartfinale zou gaan. In een gelijkopgaande en spannende partij, waarbij Arno bij aanvang licht favoriet was, wist Leo in het eindspel een klein voordeel in winst om te zetten.

Als Leo zijn huidige vorm weet vast te houden zijn er kansen om zich te plaatsen voor de halve finale. Daarvoor zal hij op donderdag 22 november bij HED in Rosmalen zijn wedstrijd tegen Theo van de Westelaken moeten winnen.