Afbeelding

Themawandeling vanuit Damiaancentrum

Roois nieuws
Het maandelijkse Gesprek te Pas van het Damiaancentrum zal op zondag 18 november als thema hebben: omgaan met verlies. Moet je tegen je verlies kunnen? Wat is verschil en overeenkomst tussen het verlies van een wedstrijd, van spullen en van een dierbare? Deze en dergelijke vragen komen aan de orde in dit gesprek met wandeling. Belangstellenden melden zich op zondag 18 november om 10.00 uur bij het Damiaancentrum, Schijndelseweg 46, 5491 TB Sint-Oedenrode.

Het Gesprek te Pas wordt elke derde zondag van de maand georganiseerd, telkens met een nieuw onderwerp. De wandeling zelf duurt een uur en kan dicht “bij huis” blijven of wat verder in de omgeving voeren. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en zal om ongeveer 12.00 uur worden afgesloten. De opzet is steeds hetzelfde:
Na ontvangst met koffie/thee en een inleiding op het thema (met enkele gedichten) maken de deelnemers in kleine groepjes een wandeling van een uurtje in de bossen, tuinen of de prachtige omgeving van het centrum. Zij spreken dan, al of niet aan de hand van de meegegeven vragen, over of naar aanleiding van het onderwerp.
Vervolgens wisselen we bij een gezellige kop koffie/thee de ervaringen, verhalen of meningen uit, bespreken de teksten en om ongeveer 12.00 uur besluiten we dan deze ontmoeting van mensen en hun ideeën en denkbeelden.
Met deze wandelingen hoopt Damiaancentrum Nederland mensen met elkaar te laten praten over zichzelf en zaken, waarover we het in het algemeen niet zo vaak hebben. Al wandelend kunnen de deelnemers hun eigen verhaal kwijt en zo inspiratie opdoen of gemotiveerd worden om te (blijven) werken aan het nastreven van idealen. Het thema nodigt uit tot nadenken over de maatschappelijke werkelijkheid en onze rol daarin.
Het Damiaancentrum bevindt zich in de bijgebouwen van Novadic-Kentron, het voormalige Damianenklooster, aan de achterkant. (Volg de bordjes!) Onze kosten bedragen per deelnemer aan het ‘Gesprek te Pas’ 4 euro, wij zijn tevreden met elke bijdrage naar draagkracht. Ook kunt u meedoen aan ons “koffieproject”: inzameling van koffie voor de voedselbank.
Zie ook www.damiaancentrum.nl  
Voor alle informatie: tel. 0413-291200 of 06-10223044.