Forrest “Jay” James Nichols (92) overleden

Roois nieuws
Eén van de laatste oorlogsveteranen die Sint-Oedenrode mee hielp bevrijden, de Amerikaan Forrest “Jay” James Nichols, is afgelopen 30 september in Lakeland Florida overleden. Begin dit jaar bracht hij nog een bezoek aan Sint-Oedenrode. Daarmee ging de wens om Nederland nog eenmaal te bezoeken in vervulling.

Nichols was als eregast uitgenodigd in Rooi om het oude raadhuis aan de Markt te heropenen. Hij richtte zelfs een woordje tot het massaal opgekomen publiek. Daarin verklaarde hij nog altijd van Nederland te houden en van de mensen die er wonen. Tijdens zijn bezoek maakte hij van de gelegenheid gebruik om vrienden te bezoeken, onder wie Mia en Sjef de Leijer. Het was de laatste keer dat Sjef en Forrest elkaar zagen. Een aantal maanden later overleed Sjef en nu is Nichols een natuurlijke dood gestorven.

De Airborneveteraan diende het geallieerde leger als parachutist en landde op D-Day in Normandië en tijdens Operatie Market Garden in Nederland. Ook vocht Nichols in Bastogne (België) tijdens ‘The Battle of the Bulge’.