Afbeelding

Natuurbeleving in en om Odendael

Roois nieuws
Sinds zo’n anderhalf jaar organiseert een enthousiast groepje vrijwilligers van het IVN avonden in Odendael rondom het thema natuurbeleving. Eén keer per maand komt een vast groepje bewoners bij elkaar om te luisteren en te kijken, maar vooral ook om over eigen ervaringen te vertellen.

Elke avond heeft een ander thema. Vele onderwerpen zijn reeds aan bod gekomen. Soms ligt de nadruk op speciale groepen dieren, bijvoorbeeld: weidevogels, waterdiertjes, amfibieën, bijen & insecten of huisdieren. Andere avonden gingen o.a. over: zintuigen bij mens en dier, jam en appelmoes maken, de moestuin en alles wat met herfst te maken heeft. Er wordt letterlijk van alles uit de kast gehaald om het thema zo aanschouwelijk mogelijk te maken en de zintuigen te prikkelen. In het “Rad van Natuur” zaten behoorlijk wat pittige quizvragen. Soms wordt er een wandeling gemaakt waarbij natuurgidsen uitleg geven over het gebied, bijvoorbeeld Diependaal, Dotterbloem of de planten en bomen rondom het Cathalijnepad.
Op een van deze avonden is het begin gemaakt met het in elkaar knutselen van een insectenhotel. Vorige week heeft dit met toestemming van de leiding van Odendael een mooi plekje gekregen. We hopen dat onze ouderen hier nog lang van kunnen en mogen genieten. Meer informatie is te vinden op www.ivnrooi.nl bij de werkgroepen.