Heren MHC vernederen koploper

Voor het eerste herenteam van MHC was het hockeyseizoen slecht begonnen, want in de eerste zes wedstrijden werd maar twee keer gewonnen. Afgelopen zondag stond een op papier zware tegenstander op het programma, Maastricht had namelijk nog al zijn wedstrijden gewonnen.

Rooi begon scherp aan de wedstrijd. Al binnen een minuut ontstond de eerste kans en ook in de daaropvolgende periode was Rooi meerdere keren gevaarlijk. De eerste strafcorner, na tien minuten, leverde meteen een doelpunt op. Willem van der Heijden was de schutter die de bal rechtstreeks binnen pushte. Maastricht kreeg niet de tijd om hiervan te herstellen. Vijf minuten later was het Piet van Eijndhoven die na een goed uitgespeelde strafcornervariant de 2-0 scoorde. Hiermee was de honger naar doelpunten nog niet gestild. Nog voor de rust tikte Martijn van Hemert de 3-0 binnen.
In de rust benadrukte coach Eugene Ficheroux dat het spel niet mocht verslappen; Maastricht had natuurlijk niet voor niets nog geen puntverlies geleden. Deze raad werd vanaf het eerste fluitsignaal goed opgevolgd. Al na drie minuten scoorde Willem van der Heijden zijn tweede doelpunt van de middag. De tegenstander kwam deze tegenslag niet meer te boven. Piet van Eijndhoven, Bram Janus en Willem van der Heijden gaven het gefrustreerde Maastricht de genadeklap door de score naar 7-0 op te voeren. Een tegendoelpunt in de laatste minuut was de enige tegenslag voor keeper Caspar Besancon, die een uitstekende wedstrijd keepte.

Door de winst heeft heren 1 de aansluiting weer gevonden, de achterstand op de tweede positie bedraagt nog maar zes punten. Over twee weken staat de uitwedstrijd tegen HOD uit Valkenswaard op het programma.