Afbeelding

Willeke van der Velden en Hilde van den Oever winnen rubriek in hun klasse

Roois nieuws
Momenteel zijn het piekmaanden voor het outdoor seizoen van de ruitersport. Op verschillende locaties in de regio zijn er dan ook elk weekend een aantal wedstrijden, waaronder de selectiewedstrijden van kring Eindhoven. Dit weekend stonden de locaties Geldrop, Schijndel en Uden op het programma voor de Rooise Ruiters en Ponyruiters.

De springruiters waren zaterdag te gast op de springwedstrijd georganiseerd door rijvereniging Jan van Amstel uit Schijndel. Sanny van der Velden en haar paard Zenzi reden in de klasse L een mooie foutloze rit en wisten zich daarmee te plaatsen voor de barrage. Met helaas een balk in de barrage eindigde zij op een 10e plaats. In de klasse M hebben Anne Jansen en Zennith wederom laten zien dat ze in vorm zijn. Deze combinatie wist evenals vorige week twee mooie foutloze ritten neer te zetten en behaalden daarmee een 6e prijs.

In Geldrop werd er voor de dressuurruiters de tweede selectiewedstrijd verreden. Zaterdag kwamen Myrthe Evers en Oh la la de dressuurpiste van de klasse Z1 binnen gereden. Met op het voorterrein hulp te hebben gehad van haar instructrice moest dit helemaal goed komen. Een goede proef werd neergezet en dit resulteerde in een 3e plaats. Op zondag was het de beurt aan Willeke van der Velden en haar nog jeugdige hengst Enjoy Amaris V. Zij kwamen pas voor de tweede keer aan de start, maar met succes. Met overtuiging wonnen zij de rubriek klasse B. Een knap resultaat voor dit kersverse duo.

Hilde van den Oever en Rana laten dit weekend weer van zich horen. Zij zijn gestart op de dressuurwedstrijd voor de sectie pony’s in Uden. Ook in Uden lieten zij zien dat ze voor de overwinning gingen, met kop en schouder beheerden dit duo zondag de 1ste plaats in de klasse D-L2.