Afbeelding

Rhode krijgt met 1-1 te weinig tegen Erp

Roois nieuws
Rhode-Erp was een spannende en goede wedstrijd. Rhode maakte zeker de meeste aanspraak op de overwinning, met name in de slotfase waren er nog 5 goede kansen, houtwerk en keeper hielden Erp echter op de been.
Rhode had een flitsende start. De eerste aanval leverde al de 1-0 op. Michel Daniëls speelde zijn tegenstander uit en schoot vervolgens onhoudbaar in de verre hoek. Daarna ontstond er een aantrekkelijk duel, het spel golfde op en neer, en beide ploegen hadden wat mogelijkheden, maar doelpunten bleven uit.

Na rust deed Erp er een schepje bovenop. Erp is sowieso een ploeg met veel inzet en goede conditie en Rhode moest even alle zeilen bijzetten. In de 54e minuut ging de linkerspits ongehinderd naar de achterlijn, zijn voorzet leek niets op te leveren, maar de spits van Erp kreeg de bal toch voor zijn sterke been en schoot van 30 m afstand zeer fraai raak, 1-1. Er waren toen nog een paar kansjes voor Erp, maar naar een kwartiertje trok Rhode de wedstrijd weer naar zich toe. Er was eerst een gevaarlijk voorzet van Tim Stewart, een schot van Paul Smeets en een gevaarlijke corner die niets opleverde. Erp kreeg vervolgens ook een prima kans toen een rooise verdediger de bal maar half raakte, maar Ronald van Gerwen reageerde goed. Daarna waren de kansen weer voor Rhode. Een fraaie kopbal van Tim Stewart, een schot van Joep vd Mortel op de paal en nog een kopbal van Michel Daniëls die door de keeper goed werd gestopt. Maar ook Rhode kwam nog een keer goed weg toen een aanvaller van Erp in het 16-meter gebied onderuit ging na een lichte overtreding, maar gelukkig zag de scheidsrechter er geen strafschop in. Het bleef dus bij een punterverdeling, een goed resultaat, maar toch het gevoel dat er meer had ingezeten. Komende zondag speelt Rhode weer thuis. Tegenstander is Vitesse uit Gennip, dat wisselvallig presteert. Het zo mooi zijn als Rhode de goede vorm van de laatste weken kan doortrekken tegen Vitesse. Voor meer informatie zie www.rhode.nl

Uitslagen
Rhode-Erp, 1-1; Rhode 2-Bekkerveld 2, 1-4; Rhode 3-ELI 2, 0-1; Rhode 4-Blauw Geel 9, 0-3; Sparta 8-Rhode 5, 1-2; Volkel 4-Rhode 6, 4-1; Rhode 7-Blauw Geel 14, 2-7; HVCH 8-Rhode 10, 6-1; Dames-Keldonk, 1-2.

Programma
Rhode-Vitesse, 14.30 u; Rhode 2-Blauw Geel 2, 11 u; HVCH 3-Rhode 3, 13 u; DVG 3-Rhode 4, 12 u; Blauw Geel 10-Rhode 5, 12 u; Rhode 6-Vorsteb. Boys 3, 12 u; WEC 5-Rhode 7, 12:30 u; Rhode 9-Avestein 7, 12 u; Rhode 10-Schijndel 11, 10 u; Dames-Gemert 2, 10 u; Gemert-Veteranen, 15:30 u.