Nieuw gevormd platform sportpark Kienehoef

Roois nieuws
Enkele maanden geleden heeft hockeyvereniging MHC Sint-Oedenrode het initiatief genomen in het inventariseren van de wensen en behoeften van de afzonderlijke sportverenigingen/gebruikers van het sportpark Kienehoef voor een Platform Sportpark Kienehoef. Het resultaat hiervan is dat woensdag 24 oktober jl. de officiële oprichtingsvergadering van het Platform Sportpark Kienehoef heeft plaatsgevonden.

Op de oprichtingsvergadering waren aanwezig de volgende deelnemende sportverenigingen en commerciële partners: tennisvereniging Kienehoef, hockeyvereniging Sint-Oedenrode, korfbalvereniging Concordia, SV Fortuna ’67, handboogvereniging Ontspanning, de Rooise ruiters en ponyruiters, Health City en Stichting De Pijnhorst. Daarnaast zijn de resterende vier organisaties op het Sportpark Kienehoef uitgenodigd mee te doen.

Het platform heeft vooralsnog een drietal doelstellingen, namelijk: Overleg en afstemming tussen de verenigingen en (commerciële) partners onderling, gemeenschappelijke belangenbehartiging en het bevorderen van de gebruiksmogelijkheden van het gehele sportpark. Als het gaat om gemeenschappelijke belangenbehartiging tussen de verenigingen en de gemeente Sint-Oedenrode wordt gestreefd naar het in gezamenlijkheid reageren op gemeentelijke plannen en initiatieven zoals die nu aan de orde zijn rondom park Kienehoef en het sportpark, zoals de herinrichting van parkeerterrein en de doorgaande weg (de Bremhorst), de bereikbaarheid en verkeersveiligheid naar en op het sportpark, het gebruik van sportpark Kienehoef als een openbaar, toegankelijk gebied of als een ' afgesloten' sportpark en de komende discussie over meer zelfwerkzaamheid in beheer en onderhoud van de (buiten)sportvoorzieningen.

Het is niet de bedoeling dat het Platform een protestgroep is of wordt maar vooral dat het er is om te waken over de belangen van alle organisaties onder het motto “samen staan we sterker.” Het platform kan daarom naast het geven van een gezamenlijke reactie ook natuurlijk optreden als gesprekspartner voor het college van Burgemeester en Wethouders en/of voor ambtelijke medewerkers. Het platform is in ieder geval voornemens om op korte termijn wethouder Rene Dekkers , portefeuillehouder Sport, uit te nodigen voor een overleg met de gezamenlijke sportverenigingen.