Afbeelding

Slachtofferhulp Nederland vraagt vrijwilligers

Roois nieuws
Het vrijwilligerssteunpunt is voor een aantal Slachtofferhulp bureaus in de regio op zoek naar vrijwilligers ter ondersteuning van slachtoffers van een misdrijf of een verkeersongeval.

Binnen Slachtofferhulp zijn drie vrijwilligersteams actief. Elk team wordt begeleid door een teamleider en alle vrijwilligers volgen voordat ze aan de slag gaan een uitgebreide training. Team Aanmelding heeft het eerste telefonische contact met de slachtoffers. Je bepaalt op welke manier het slachtoffer het beste verder kan worden geholpen.
Team Algemene dienstverlening helpt slachtoffers de draad van het leven weer op te pakken. Je doet dit door het aanbieden van praktische, juridische en/of emotionele ondersteuning. Team Juridische dienstverlening ondersteunt het slachtoffer bij de juridische procedures. Je informeert slachtoffers over de mogelijkheden tot het verhalen van schade. Als vrijwilliger moet je minimaal 8 uur per week beschikbaar zijn.

Wilt u zich aanmelden of meer informatie, neem contact op met het vrijwilligerssteunpunt: Femke Broeders, 0413-476149, f.broeders@welzijnsalus.nl of www.welzijnsalus.nl