Eerste periodetitel voor Ollandia

De kaarten lagen voor de wedstrijd al op tafel en Ollandia wist waar het aan moest voldoen om vandaag de eerste periodetitel in de vijfde klasse op haar naam te mogen schrijven. Geen verlies met hoge cijfers en Ravenstein mocht niet met hoge cijfers winnen van Nijnsel. Het leek wel of deze gegevens in de eerste helft werden meegedragen door de Ollandiaspelers.

Op een zonnig sportpark van FC de Rakt en onder het toeziende oog van de vele meegereisde Ollandia supporters was het FC de Rakt die het initiatief nam en met veel inzet de wedstrijd naar zich toe trok. De Ollandia verdediging, zonder de afwezige Carlo Simons, had haar handen vol om de aanstormende jeugdige spelers van FC de Rakt van zich af te houden. Zo goed als het bij Ollandia tegen NLC’03 ging zo slecht liep het nu. De greep op het middenveld was er niet, het aanspelen van de voorhoede was van een bedenkelijk niveau en verdedigend was het dweilen met de kraan open. Het kon dan ook niet uitblijven voordat de stand van 1-0 op het scorebord geplaatst zou gaan worden. Het was in de 16e minuut dat na slordig balverlies op het middenveld Guus van Boxtel een vrije doorgang kreeg naar de Ollandia goal. Het leek erop dat door een samenwerking van spelers en de keeper van Ollandia een goal kon uitblijven maar het was Jacky van Boxtel die namens FC de Rakt het laatste zetje gaf. Het wedstrijdbeeld bleef na deze 1-0 achterstand van het zelfde niveau, chaotisch, slordig en iets wat ongeconcentreerd. De 2-0 van Erik Sanders in de 36 minuut was dan ook een logisch gevolg van het vertoonde wedstrijdbeeld. De wedstrijd ging met deze stand de rust in en Ollandia mocht hier eigenlijk nog niet over mopperen. Een hogere stand had op dat moment echt niet misstaan. Gelukkig stond er in de tweede helft een ander Ollandia op het veld. Toen Bart van de Tillaart in de 79e minuut de aansluitende goal maakte was er nog zicht om met ten minste één punt richting Olland af te reizen. Het was echter Wessly van Crey die daar namens FC de Rakt anders over dacht en met een prachtig genomen vrije trap ook aan deze hoop voor Ollandia een einde maakte 3-1.

Na het laatste fluitsignaal waren de vele Ollandse aanwezige, spelers, technische staf en supporters er even beduusd van. Toen men het bericht vernam dat plaatsgenoot Nijnsel met een 1-3 overwinning van het veld was gegaan bij naaste concurrent Ravenstein kon het feestje toch echt beginnen. Ollandia was met zeven gewonnen wedstrijden en een doelgemiddelde van plus 20 periode kampioen. Het was de voorzitter die de spelers op het veld feliciteerde namens bestuur en leden met deze behaalde titel en hen vroeg de teleurstelling van vandaag nog 10 minuten mee te nemen en dan over te gaan op het welverdiende feestje. Via betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat Ollandia daar wel in geslaagd is, en zo moet het ook.