Zevenklapper Rhode tegen Avanti

Rhode haalde in de derby tegen Avanti uit Schijndel flink uit. Met maar liefst 2 – 7 werd Avanti op eigen veld verslagen. Rhode kreeg volop kansen en ging daar ook goed mee om, voorin werden veel persoonlijke duels gewonnen en zo werd de invaller doelman van Avanti wel een heel slechte dag bezorgd.

Rhode begon wat slapjes aan de wedstrijd, maar in de 11e minuut kwam het toch op voorsprong. En vrije trap net buiten de 16 meter werd door Niels der Kinderen binnen geschoten, 0-1. Dit doelpunt gaf Rhode vertrouwen en het spel werd beter. In het laatste deel van de eerste helft ging dit ook rendement opleveren.
Michel Daniëls ging vanaf links op avontuur, omspeelde zijn tegenstander en liet de 0-2 aantekenen. Teun Latijnhouwers had kennelijk goed opgelet, want vanaf rechts herhaalde hij dit, 0-3. Avanti liet voor rust niet veel zien en was alleen tweemaal gevaarlijk uit een vrije trap. Na de rust kon na een paar minuten wel het eerste wapenfeit van Avanti genoteerd worden. Rhode verloor de bal op het middenveld en de hoge voorzet die daarop volgde werd binnen gekopt, 1-3. Misschien had de wedstrijd nog kunnen kantelen, maar Tim Stewart maakte al in de 53e minuut aan alle twijfel een einde. Hij werd goed gelanceerd en rondde ook goed af, 1-4. In de 56e minuut was het opnieuw raak, het was weer Michel Daniëls die op solotoer mocht en de kans verzilverde, 1-5. Rhode ging vervolgens goed door. In de 69e minuut was het uit een corner heel gevaarlijk, deze werd met moeite gestopt. Het resultaat was weer een corner en deze was wel raak. Na een scrimmage kopte uiteindelijk Kevin Raaijmakers de 1-6 binnen. In de 74e minuut volgde nummer 7. Teun Latijnhouwers maakte zich op de rand van de 16 meter vrij van 2 tegenstanders en schoof de bal in de hoek, 1-7. In de slotfase spartelde Avanti nog even tegen. Er kwamen een paar kansen en uiteindelijk werd in de 90e minuut nog een keer gescoord, uitslag: 2-7.
A.s. zondag speelt Rhode de thuiswedstrijd tegen Erp dat zondag de eerste periodetitel binnen wist te slepen. Erp speelde zondag gelijk, maar won de rest en is dus de trotse koploper, we zijn benieuwd of Rhode de goede vorm van zondag kan vasthouden en Erp kan verrassen. Voor meer informatie zie www.rhode.nl

Uitslagen
Avanti-Rhode, 2-7; NWC 2-Rhode 2, 0-1; Stiphout bV. 2 –Rhode, 2-2; Rhode 4-Gemert 7, 1-6; DVG 5-Rhode 6, 4-6; Rhode 7-Avanti 7, 2-10; Schijndel 9-Rhode 8, 0-6; Rhode 9-Blauw Geel 16, 2-7; Rhode 10-UDI 13, 2-2; Boekel Sport-Dames, 3-2.

Programma
Rhode-Erp, 14.30 u; Rhode 2-Bekkerveld 2, 11 u; Rhode 3-ELI 2, 11 u; Rhode 4-Blauw Geel 9, 10 u; Sparta 8-Rhode 5, 10 u; Volkel 4-Rhode 6, 10:30 u; Rhode 7-Blauw Geel 14, 12 u; HVCH 8-Rhode 10, 13 u; Dames-Keldonk, 10 u; Veteranen-Blauw Geel, 16:30 u.