Opnieuw drie punten voor Boskant

Boskant blijft uitstekend presteren. In en tegen Mariahout werd het 0-2. Opnieuw drie punten voor Boskant dus.

De uitwedstrijd tegen Mariahout was voor de rust meer spannend dan goed te noemen. De thuisploeg staat bekend als een fysiek sterke ploeg. Boskant blijkt, eerdere wedstrijden tussen beide teams hebben dat ook aangetoond, tegen dit type tegenstanders moeite te hebben met scoren. Na 45 minuten stond het dan ook nog 0-0. Van beide zijden veel inzet, maar vaak een onzuivere eind pass, zodat het voor beide keepers voor rust een gemakkelijke middag werd. Slechts één keer, enkele minuten voor rust, moest doelman Rick van den Heuvel namens Mariahout in actie te komen. Een inzet van Maikel Merks werd door hem voortreffelijk het doel uitgewerkt. Na rust was Boskant de betere ploeg. Na een goede actie van Maikel in de 51e minuut bleek niemand voor het doel om z’n voorzet te verzilveren. Vijf minuten later was Frank van der Heijden dicht bij een doelpunt, maar z’n volley ging een ½ metertje over. Foutief uitverdedigen leverde in de 58e minuut een voorsprong op voor Boskant. Ron van Uden veroverde de bal en gaf Pieter een niet te missen kans: 0-1. Voor Boskant leek dat doelpunt een bevrijding, want vanaf dat moment creëerde het voldoende kansen voor een grote overwinning. Met slecht één doelpunt, in de 70e minuut, van de voet van Ron van Uden die na een snelle counter de 0-2 wist te scoren. Enkele minuten eerder, in de 66e minuut, had Pieter pech dat zijn bekeken kopbal van de lijn kon worden gehaald. Ook een inzet van Maikel leverde geen doelpunt op; tergend langzaam rolde zijn inzet naast de verkeerde kant van de paal. Helemaal zonder kansen was Mariahout niet. In de 82e minuut kreeg Martijn van der Linden een goede mogelijkheid, maar zijn inzet miste de juiste richting.
De laatste kans was voor Roy van Zutphen, enkele minuten voor het einde. Boskant doelman Erwin Brouwers was echter attent en voorkwam, met een goede redding de aansluittreffer.
De 0-2 overwinning op Mariahout leverde helaas geen periodetitel op. Die was voor Boekel Sport, dat koploper Avesteyn met liefst 5-1 aan de zegekar bond. Boskant schuift wel een plaatsje op in het klassement en staat nu op de tweede plaats, één punt achter koploper Boekel Sport.

Uitslagen senioren
Mariahout 1-Boskant 1 0-2, Boskant 2-Festilent 2 2-0, Boskant 3-Nijnsel 4 4-0, Schijndel 6-Boskant 4 2-1, Keldonk 4-Boskant 5 1-2, Avesteyn 6-Boskant 6 0-2, Boskant 7-Schijndel 12 6-1, Boskant VR1-FC De Rakt VR1 3-3

Programma senioren zondag 2 november
Boskant 1-ASV 1 14.30 u., Olympia ’18 2-Boskant 2 11.30 u., ASV’33 3-Boskant 3 12.00 u., Boskant 5-Boekel Sport 5 12.00 u., Boskant 6-Irene 3 10.00 u., Irene 4-Boskant 7 10.00 u., Nooit Gedacht VR3-Boskant VR1 12.00 u.

Jeugd v.v. Boskant

Uitslagen jeugd
SCMH B1–Boskant B1 4-3; Gemert C4–Boskant C1 4-1; Boskant D1–VOW D1 3-5; Boskant E1–Blauw Geel’38 E5 11-1; Schijndel E6–Boskant E2 4-4; Boskant F1–Schijndel F5 2–2; Boskant MiniF–Boxtel Mini F 25-0

Programma jeugd zaterdag 3 november
Sparta’25 A2–Boskant A1 v13.00 a14.30; Boskant B1–Avanti’31 B2 a14.30; Boskant C1–Rhode C3 a13.00;Rhode D3G-Boskant D1 v10.15 a11.15; Sparta’25 E2–Boskant E1 v08.15 a09.15; Boskant E2–DVG E3G a09.30; Blauw Geel’38 F6–Boskant F1 v09.15 a10.15u.