Afbeelding

Samenwerking Rabobank en Elde College Schijndel

Roois nieuws
Hoe ga je om met je geld? De voorstelling Cashflow laat het met 3 personen op een leuke en interactieve manier zien aan de VMBO 3 leerlingen van het Elde College. In totaal zijn er 8 voorstellingen gegeven waarin de spanning duidelijk wordt tussen meedoen, vriendschap en liefde en de grenzen van geld.

Leren omgaan met geld
Vanuit haar coöperatieve grondslag is de Rabobank betrokken bij het welzijn van de maatschappij. Steeds meer jongeren hebben problemen met het omgaan met geld. Leren omgaan met geld gaat niet vanzelf. Om deze reden is de Rabobank ook de samenwerking met het Elde College aangegaan. Via de voorstelling laten we zien wat voor effect het kan hebben als jongeren al vroeg in aanraking komen met schulden. Naast het bijwonen van de voorstelling konden de jongeren voor en na de voorstelling ook met de acteurs praten. Alle informatie samen leert de jongeren niet alleen hoe het niet moet, maar ook hoe het wel moet en kan. De jongeren reageerden allemaal erg enthousiast en hebben genoten van de voorstelling!

Gastlessen
Afgelopen week hebben de medewerkers van Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel tevens een aantal gastlessen aan de VMBO leerlingen gegeven. Een hele andere tak van sport om op die manier voor een klas te staan, maar het is ze allemaal goed afgegaan. Ook de leerlingen en docenten waren te spreken over de manier waarop de Rabobank de lessen gegeven heeft. Het lesprogramma voor de leerlingen bestond uit een filmpje over ‘pas op je pas’ en een korte uitleg hierover. Daarna gingen de jongeren aan de hand van verschillende stellingen samen bespreken hoe ze in bepaalde situaties, waarin ze gevraagd worden pas en pincode af te geven, zouden reageren. Tot slot bedachten ze in groepjes een nieuw campagnemiddel voor de ‘pas op je pas’ campagne.

Basisscholen
Op steeds jongere leeftijd komen kinderen in aanraking met (zak)geld. Daarom worden tijdens de Week van het Geld (van 12 t/m 16 november) ook gastlessen verzorgd op verschillende basisscholen in Sint-Oedenrode en Schijndel. Meer informatie over de leergang omgaan met geld? Neem dan contact op met de Rabobank via telefoonnummer (0413) 491 420.