World=U Sint-Oedenrode/Schijndel houdt benefietdiner

Roois nieuws
Smaaktipje: Al gehoord van Eten-Eten? Een benefietdiner georganiseerd door de jongeren van World=U, waarbij de opbrengst volledig naar de voedselbanken in Schijndel & Sint-Oedenrode gaat.

Op donderdag 13 december zal in de Beurs te Sint-Oedenrode een heerlijk menu worden bereid van eten dat anders weggegooid zou worden. Voedseltekort vindt niet alleen plaats in Afrikaanse landen maar ook in uw naaste omgeving. Dagelijks gooien huishoudens, winkeliers, supermarkten en groothandels voedsel weg. Daarentegen is het aantal gezinnen bij onze lokale voedselbanken enorm is gestegen. Misschien is het wel uw buurvrouw, of het gezin bij u op de hoek van de straat. Door middel van het benefietdiner Eten-Eten willen de jongeren van World=U het bewustzijn van het lokale voedseltekort vergroten onder de Rooise en Schijndelse burgers. De jongeren willen hiermee laten zien dat we dagelijks met z’n allen voedsel verspillen, terwijl het nog prima kan worden gebruikt. Voor €42,50 heeft u een welkomstdrankje, drie gangen menu (inclusief drinken). Een deel van de opbrengst van het diner komt ten goede aan de voedselbanken in Sint-Oedenrode en Schijndel (Vincentius).

Wat is World = U?
In samenwerking met de Rabobank Foundation, het Wereld Natuur Fonds en StichtingNederland in Dialoog organiseert Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel het project WORLD=U. Sinds het voorjaar zijn jongeren, verspreid over 22 groepen in Nederland, met elkaar in dialoog gegaan over vier verschillende wereldissues; Voedsel, Klimaat, Welvaart & Welzijn en Wereldburgerschap. Tijdens deze dialogen hebben ze hun ideeën, ervaringen en dromen over deze onderwerpen met elkaar gedeeld. Deze jongeren vinden dat het beter kan, en vooral dat het beter moet! Daarom gaan ze over tot actie!

Eten-Eten
Bent u geïnteresseerd om een hapje te komen eten en wilt u reserveren? Of wilt u misschien als particulier of ondernemer het diner steunen door het te sponsoren of een gift te schenken? Dat kan! Ontzettend graag zelfs! Vanaf zondag 28 oktober is onze website www.eten-eten.nl online waar u alle informatie kunt vinden. Ook kunt u ons volgen op Facebook en Twitter!

Vertel het door en steun ons!