Afbeelding

TV uitzending: Eucharistieviering 30 september 2012

Roois nieuws
De rechtstreekse eucharistieviering komt vanuit de H. Martinus van Tours te Sint-Oedenrode. Celebrant: pastoor Vincent Blom. Met medewerking van de Gezamenlijke koren van de Odaparochie o.l.v. Nol Ardts en Walther Kuyten.

THEMA VIERING
door pastoor Vincent Blom

'“In die dagen daalde de Heer neer in een wolk, sprak tot Mozes en legde een deel van de geest die op Mozes rustte, op de zeventig oudsten.”
Zo opent op deze 26e zondag door het jaar de eerste lezing. God spreekt tot zijn volk en daalt, in de gedaante van een wolk, op hen neer. Ook op ons allen wil God dit uur neerdalen met het woord uit de Schrift dat Hij tot ons spreekt en met de tekenen van het nieuwe en altijddurende verbond: de eucharistische gaven van brood en wijn. Zo worden ook wij gevoed.

U die thuis met ons meeviert vanuit de Sint Martinuskerk in Sint-Oedenrode, mag delen in deze liefde die God ons schenkt in Woord en Sacrament. Ook op ons legt God zijn Geest die levend maakt. Zo worden wij uitgenodigd om zelf een teken van Gods liefde te zijn voor ieder z’n hand naar ons uitsteekt. Die wacht op een woord van bemoediging of een arm om de schouder. Ook in ons eigen verdriet en leed kunnen wij een troost zijn voor een ander. De eucharistie die wij dit uur samen vieren wil ons sterken in die opdracht.'
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding