Afbeelding

Wovesto realiseert kinderdagopvang in centrum

Roois nieuws
Vanaf half oktober is Sint-Oederode weer een kinderdagopvang rijker. Donderdag 27 september rondt Wovesto de bouw af van het nieuwe kinderdagverblijf aan de Meierij. Kinderdagopvang ‘De Verbinding’ is de nieuwe huurder van de locatie. Binnenkort zullen zij hun nieuwe vestiging in gebruik nemen.

De Verbinding heeft al 6 locaties voor kleinschalige kinderopvang in Sint-Oederode waar zo’n 250 kinderen gebruik van maken. Door de toenemende vraag waren zij al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie dicht bij het centrum en de scholen. Daarbij vonden ze het belangrijk om de lokale verbondenheid te behouden en dus niet buiten de grenzen van de gemeente te kijken. Ook Wovesto zet zich dagelijks in voor de lokale verbondenheid. Daarnaast vindt de corporatie het ook belangrijk om voor verschillende doelgroepen in Sint-Oedenrode te bouwen. Een samenwerking met De Verbinding kwam dus snel tot stand.

Bijdragen aan leefbaarheid
Met de komst van een kinderdagverblijf aan de Meierij wordt de leefbaarheid in de buurt verbeterd. Door dat jong en oud contact met elkaar hebben, ontstaat er begrip voor elkaar. En soms mondt dit uit in samen leuke dingen doen zoals voorlezen of een gezamenlijke kerstviering.

Bouwwerkzaamheden
Wovesto startte voor de zomer met de bouw van het kinderdagverblijf. Een appartement aan de Meierij werd omgebouwd en geschikt gemaakt voor een kleinschalige opvang. De extra aanbouw zorgt er voor dat straks twaalf kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar een goede plek krijgen . Aannemer Van Stiphout uit Sint-Oedenrode voerde de werkzaamheden uit .