Gemeenteberichten week 39

Roois nieuws
Help vandalisme te voorkomen!

Graag doet de gemeente en de politie een beroep op u voor het volgende:
In de nacht van 14 september zijn er twee vlaggenmasten weggehaald nabij de Markt/Borchmolendijk. Daarnaast zijn er de laatste tijd wat kleine brandjes gesticht in Park Henkenshage. Daar is geprobeerd een bankje, zwerfafval en gras in brand te steken.

Wat vragen we aan u?
Bent u hiervan getuige geweest of heeft u informatie die kan helpen bij het verhalen van de kosten op de daders, bel dan met de politie via 0900-8844 ( geen spoed wel politie) .
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bijeenkomst over ombuigen op maandag 8 oktober een kwestie van Samen Rooien!

Op 8 oktober aanstaande wordt om 20.00 uur in het gemeentehuis een bijeenkomst over de ombuigingen georganiseerd voor geïnteresseerden.
Afgelopen periode heeft een groot aantal verenigingen en instellingen een brief gekregen van de gemeente. Onderwerp van de brief was ombuigingen (bezuinigingen). De gemeente heeft namelijk te maken gehad met financiële tegenvallers en bezuinigingen op rijksniveau.

Tot nu toe hebben we vooral met generieke kortingen (“schaven”) op vele terreinen de ombuigingen kunnen realiseren. Met de ombuigingsopgave die ons nu wacht, gaat dat niet meer. We zullen nu op basis van scherpe en vaak pijnlijke keuzes moeten gaan snijden. De gemeente heeft vele wettelijke verplichte taken, waarop niet kan worden omgebogen. Dat betekent dat de beïnvloedbare ruimte klein is. Daarbij is het belangrijk dat we weloverwogen, evenwichtige en maatschappelijk verantwoorde keuzes maken. Er is niet aan te ontkomen dat deze keer verdergaande maatregelen moeten treffen ofwel “dieper moeten snijden”.

Vanaf juni is de gemeente al bezig om ombuigingsideeën te verzamelen. Afgelopen zomer zijn deze uitgewerkt tot concrete ombuigingsopties. Een klankbordgroep (bestaande uit een afvaardiging van de gemeenteraad) heeft de opties besproken. Zo is de gemeenteraad actief betrokken bij dit proces.
Het college van B&W maakt het ombuigingsvoorstel voor de gemeenteraad. Het is vervolgens aan de gemeenteraad om de uiteindelijke keuzes te maken over de voorgelegde ombuigingsopties. Over deze keuzes besluit de gemeenteraad in zijn vergadering van 8 november aanstaande.

Tijdens de bijeenkomst van 8 oktober geven we een toelichting op de voorstellen en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. U kunt zich vanaf heden aanmelden voor die bijeenkomst via bijeenkomst8oktober@sint-oedenrode.nl

We streven er naar dat Sint-Oedenrode gesterkt uit deze financieel-economische crisis komt en dat iedereen hierbij naar vermogen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt. Dat vraagt van ons allen een houding van ‘Samen Rooien’.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gemeente gaat hondentoiletten opruimen

In de eerste week van oktober gaat de gemeente alle hondentoiletten opruimen. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan één van de opdrachten vanuit de gemeenteraad om te bezuinigingen op de beheerkosten van de openbare ruimte. Niet anders dan voorheen blijven de eigenaren van honden ook na de ruiming van de hondentoiletten verantwoordelijk voor het uitlaatgedrag van hun honden. Dit betekent dat de eigenaar er altijd op bedacht moet zijn dat de hond tijdens de uitlaatronde ergens zijn/haar behoefte doet. In dat geval is de eigenaar ook verplicht dit direct op te ruimen. Gelukkig is een groot deel van de hondenbezitters zich hiervan al lang bewust en behoren schepje en/of plastic zakje tot de vaste attributen tijdens elke uitlaatronde. Ook dierenspeciaalzaken kunnen u hierin nog nader adviseren.

Wij vertrouwen er op dat hondeneigenaren hun verantwoordelijkheid nemen en samen ons dorp schoon houden van hondenpoep. Ook de BOA zal hierbij een oogje in het zeil houden. Meer info: (0413) 481 376.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Huisvuil

Inzameling oud papier

Zaterdag 29 september
- Wijkvereniging Kinderbos; oud papier wordt opgehaald in de wijk Kinderbos tussen 09.00 en 12.00 uur;
- Ouderraad basisschool Sint Antonius van Padua; kraakperswagen op de parkeerplaats tegenover de basisschool aan de Jasmijnstraat 11a, van 8.00 tot 12.00 uur;

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag.Tijdens de zomertijd van 08.00 tot 20.00 uur.


Inzameling grof snoeiafval zaterdag 6 oktober 2012

Bewoners van alle bebouwde kommen kunnen hun snoeiafval aan de straat leggen (7.30 uur).
Voor bewoners van het buitengebied geldt dat zij zich telefonisch moeten aanmelden, vóór donderdag 4 oktober 12.00 uur, via de meldingen- en servicelijn 0413-481376 of info@sint-oedenrode.nl
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Melding incidentele festiviteit

De heer M. Toelen heeft op 11 september 2012 een kennisgeving ingediend voor het melden van een incidentele festiviteit. De kennisgeving omvat het ten gehore brengen van zowel live als versterkte muziek in verband met kermis Olland op vrijdag 28 september 2012. De festiviteit zal plaatsvinden in het café en op het terras van café D’n Toel aan de Pastoor Smitsstraat 4 te Olland.

Een horeca- inrichting mag maximaal 6 keer per jaar gebruik maken van een regeling welke de ruimte geeft om af te wijken van de geluidsnormen die voor de normale bedrijfsvoering gelden (geregeld in het Activiteitenbesluit). Voor een recreatie-inrichting is een maximum van 4 keer per jaar vastgelegd. In het evenementenbeleid zijn de exacte geluidsnormen omschreven, waaraan moet worden voldaan tijdens een incidentele festiviteit. Het evenementenbeleid kunt u vinden op onze internetsite
(www.sint-oedenrode.nl)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evenementen

Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

Verleende evenementenvergunningen en ontheffingen
- Aan de heer B. de Brouwer voor het houden van de Elvisdag op 18 augustus 2013, 17 augustus 2014,
16 augustus 2015, 14 augustus 2016 en 20 augustus 2017 op het Kerkplein, de Heuvel te Sint-Oedenrode.
- Aan Bouwmarkt Forum voor het houden van de vuurwerkshow op 13 december 2012 in sportpark de Neul te
Sint-Oedenrode.
- Aan mevrouw K. Strijbos voor het houden van een straatbarbecue op 22 september 2012 in de Roesmontstraat
te Sint-Oedenrode.
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Melding vergunningsvrije evenementen
- Van de Sint-Petrusschool voor het houden van een sponsorloop op 27 september 2012 tussen 12.00 en 13.00
uur in de Schoolstraat, Den Hof, Den Dries en het Binnenveld te Olland.

Verkeersmaatregel
- In verband met de kermis in Olland zullen de volgende wegen van 29 september tot en met 2 oktober 2012
gedurende de openingstijden van de kermis (13.00–24.00 uur) afgesloten zijn voor het verkeer: een
gedeelte van de Pastoor Smitsstraat (tussen de R.K. kerk H. Martinus en de Schoolstraat) en het gedeelte van
Het Binnenveld (tussen de Pastoor Smitsstraat en de Schoolstraat) te Olland.
- In verband met de sponsorloop van de Sint-Petrusschool in Olland zullen op 27 september 2012 tussen 12.00
en 13.00 uur de volgende wegen afgesloten zijn voor het verkeer: gedeelte van de Schoolstraat, Den Hof,
gedeelte van Den Dries en gedeelte van Het Binnenveld te Olland.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verkeer

Aanbrengen EmulsieAsfaltBeton (EAB) op Komtraverse en gedeelte Ollandseweg.

Enkele weken geleden zijn de gaten in de Ollandseweg, de Liempdseweg en de komtraverse (Schijndelseweg, Lindendijk, Corridor en Nijnselseweg) gedicht. Nu wordt er nog een dun laagje EAB aangebracht om de wegen te conserveren. Dit jaar wordt het conserveringslaagje aangebracht op de komtraverse en op het deel van de Ollandseweg tussen de Rotonde ter hoogte van de Koninginnelaan en de Schijndelseweg. Zoals het er nu naar uitziet worden dan volgend jaar de Liempdseweg en de Ollandseweg voorzien van het conserveringslaagje.

Woensdag 26 september 2012 is de aannemer begonnen om markering te frezen. In de nacht van woensdag op donderdag en in de nacht van donderdag op vrijdag wordt dan de EAB aangebracht. Dat gebeurt ‘s-nachts om de overlast zo veel als mogelijk te beperken.
Er wordt gebruik gemaakt van verschillende omleidingen. De omleiding is afhankelijk van de plaats waar wordt gewerkt. De nachtwerkzaamheden starten om 20.00 uur.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verkeer

Aanbrengen EmulsieAsfaltBeton (EAB) op Komtraverse en gedeelte Ollandseweg.

Enkele weken geleden zijn de gaten in de Ollandseweg, de Liempdseweg en de komtraverse (Schijndelseweg, Lindendijk, Corridor en Nijnselseweg) gedicht.

Nu wordt er nog een dun laagje EAB aangebracht om de wegen te conserveren. Dit jaar wordt het conserveringslaagje aangebracht op de komtraverse en op het deel van de Ollandseweg tussen de Rotonde ter hoogte van de Koninginnelaan en de Schijndelseweg.

Zoals het er nu naar uitziet worden dan volgend jaar de Liempdseweg en de Ollandseweg
voorzien van het conserveringslaagje.

Woensdag 26 september 2012 is de aannemer begonnen om markering te frezen. In de nacht van woensdag op donderdag en in de nacht van donderdag op vrijdag wordt dan de EAB aangebracht.

Dat gebeurt ‘s-nachts om de overlast zo veel als mogelijk te beperken.
Er wordt gebruik gemaakt van verschillende omleidingen. De omleiding is afhankelijk van de plaats waar wordt gewerkt. De nachtwerkzaamheden starten om 20.00 uur.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                                        Einde