Afbeelding

Paardrijden: Anouk van den Nieuwenhuijzen en Eefje Huijbers clubkampioen

Roois nieuws
Afgelopen weekend waren de Nijnselse Ruiters en Ponyruiters te gast bij de familie van Gastel aan de Jekschotseweg voor de jaarlijkse clubkampioenschappen dressuur en springen.

Op deze mooie locatie werd er in de ochtenduren dressuur gereden en 's middags werd er gesprongen. Iedereen deed zijn uiterste best om een gooi naar het clubkampioenschap te doen.

De uitslagen van zowel de dressuur als het springen telden daarvoor mee.
Bij de pony's was het Anouk van den Nieuwenhuijzen die met de hoogste eer ging strijken. Ze zette een mooie dressuurproef neer en wist de springrubriek te winnen. Een zeer knappe prestatie, omdat zij de moeilijkste dressuurproef moest rijden en het hoogst moest springen van de ponyclub.

Eefje Huijbers mocht zich aan het eind van de dag clubkampioen van de paarden noemen. Met haar zelfgefokte jonge, talentvolle troef Diva H wist zij iedereen achter zich te laten. In 2009 wist zij deze titel ook al te behalen. Dat geeft wel aan wat een veelzijdige amazone Eefje is!
Na een zeer geslaagde dag werden de paarden en pony's weer naar hun stal gebracht. En werd de dag afgesloten met een gezellige barbecue.

Uitslagen clubkampioenschappen Nijnselse Ruiters en Ponyruiters:

Dressuur paarden:
1e Annete van Engeland met Urbanus
2e Eefje Huijbers met Diva
3e Marjan van Hooft met Ancellotti

Springen paarden:
1e Eline Peters met Balinda FS
2e Suzan met Chaplin
3e Eefje Huijbers met Diva

Dressuur pony's:
1e Niels van den Nieuwenhuijzen met Evelien
2e Kim van Esch met Sita

Springen pony's:
1e Anouk van den Nieuwenhuijzen met Miss Ghibly
2e Anouk van den Nieuwenhuijzen met La Stale


Vorig weekend was Annette van Engeland te gast op het grote springconcours in Eindhoven. Zij wist hier met Urbanus in de klasse L de 4e prijs te winnen.

Aankomend weekend gaan de leden van de Nijnselse Ruiters een weekend naar Renesse met de paarden. Hier zullen zij het, voor de meeste ruiters succesvol verlopen, zomerseizoen lekker uit(z)waaien aan zee. In oktober kunnen ze een frisse start maken in het indoor seizoen.