Kandidaat ondernemer van het jaar: Eric van Gemert

Roois nieuws Bedrijfsnieuws
Ook deze week komt DeMooiRooiKrant weer met een nieuwe kandidaat op de proppen die misschien wel mee gaat dingen naar de titel Ondernemer van het Jaar 2012. Ditmaal is Eric van Gemert de gelukkige. Vaak komt zijn mechanisatiebedrijf niet in het nieuws, maar dit is een ideale mogelijkheid voor het Rooise publiek om kennis te maken. Er gaat namelijk veel schuil achter het bedrijf aan de Schietbergweg in Nijnsel.

Als je aan de lezers uit zou moeten leggen wat mechanisatiebedrijf Jan van Gemert precies doet. Hoe zou je dat dan doen?
“We houden ons veel bezig met tuin- en parkmachines, landbouwmachines, beregeningsinstallaties en hogedruk reinigers. We maken en onderhouden ze. Daarnaast maken we machines op aanvraag, special products noemen we dat. Als iemand een speciale opdracht heeft dan lossen wij dat op door er een machine voor te maken.”

Jullie zijn eigenlijk uitvinders?
“Zo zou je het wel kunnen noemen ja. Maar natuurlijk bedenk ik dat niet allemaal alleen. Daar hebben we een heel team voor. Het collectief maakt ons sterk. Samen weten we meer dan alleen. Zo hebben we laatst met zijn allen een ‘turbo-fogger’ bedacht en gemaakt. Dat is een apparaat dat kassen en fabriekshallen ontsmet. Het maken van nieuwe machines is misschien nog wel het mooiste.”

Ik zie dat jullie ook een winkel hebben?
“Dat klopt. Daarin verkopen we vooral veel tuinmachines, zoals (zit)grasmaaiers,robotmaaiers, bosmaaiers, heggescharen enzovoort. Het sterke punt is dat we ook alles kunnen maken. Bij veel verkooppunten weten ze weinig tot niets van de apparaten. Als er iets kapot is kunnen de klanten altijd weer bij ons terecht.”

Hoeveel personeel heb je rondlopen?
“We hebben zeven man personeel en daarnaast werkt mijn vader ook nog mee in het bedrijf.”

Hij is de zaak gestart?
“Ja, zo’n 26 jaar geleden, ook aan de Schietbergweg. Een aantal jaren geleden heb ik de zaak over genomen.”

Wat zei je vader er van toen hij hoorde dat je kandidaat was voor nominatie?
“Hij zei ‘die kans krijg je maar één keer, dus waarom niet’.”


Was je zelf verrast?
“Ja, toen ze belde met de vraag of ik mee wilde doen. Dacht ik ‘jaaa, druk druk’. Maar ja, toen ze hier kwamen zei ik direct ‘Als je niemand anders hebt, doe ik het wel ’. Dat is natuurlijk een grapje, want ik ben enorm vereerd. Ik had het ook niet verwacht eerlijk gezegd.”

Wat verwacht je er van?
“je weet eigenlijk niet wat je moet verwachten . Maar er is al een jury geweest om te beoordelen en flink , wat vragen te stellen .Volgens mij heb ik alles kunnen beantwoorden Een voordeel is dat ik speciaal daarvoor de werkplaats een keer heb opgeruimd wat ik anders nooit gedaan zou hebben, haha. Je weet nooit wat je er van leert .Niet geschoten is altijd mis .



Wilt u alle kandidaten tot nu toe op een rijtje zien? kijk dan op www.rovjlions.nl