Optreden koor Rooi Tulpen in Odendael

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Aanstaande zaterdag vindt in Odendael een manifestatie plaats in het kader van de herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Antoon Buiting houdt dan een lezing met als thema de bevrijding. Als laatste in een cyclus waarin hij de afgelopen jaren de tweede wereldoorlog onder de aandacht heeft gebracht. De Rooi Tulpen werken er aan mee.

Deze lezingen werden steeds opgeluisterd met muzikale intermezzo’s die betrekking hadden op het thema. Dit jaar werken De Rooi Tulpen mee aan zijn laatste lezing. Zij hebben speciaal voor deze gelegenheid een aangepast repertoire ingestudeerd. In tegenstelling tot het volledig Nederlandse repertoire wat de groep normaal uitvoert, wordt deze keer ook Engelse liedjes uit die tijd gezongen van o.a. Vera Lynn.

Voor de bezoekers zal dit ongetwijfeld herinneringen oproepen aan de tijd dat ons land bevrijd werd. Volop gelegenheid om mee te zingen of zachtjes mee te neurieten met de liedjes uit die tijd. De moeite waard voor ieder die deze interessante lezing bij wil wonen in Odendael. De aanvang is 19.30 uur, zie daarvoor ook de affiches die op diverse plaatsen in het dorp zijn opgehangen.