Op zoek naar Maatschappelijke Stageplaatsen

Roois nieuws Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode
Het Vrijwilligerssteunpunt van Welzijn Salus, is voor de leerlingen in de gemeente Sint-Oedenrode op zoek naar maatschappelijke stageplaatsen voor het nieuwe schooljaar. Maatschappelijke Stage is vanaf vorig schooljaar verplicht voor alle middelbare scholieren. Leerlingen zetten zich gedurende 30 uur in als vrijwilliger. Organisaties die voor een stageplaats in aanmerking komen zijn vrijwilligersorganisaties, non-profit en/of ondernemen maatschappelijk betrokken. Denk hier bij onder andere aan muziek- en sportverenigingen en de zorginstellingen, maar bijvoorbeeld ook de lokale omroep, patiëntenverenigingen en goede doelenorganisaties. De maatschappelijke stage is een kans voor vrijwilligersorganisaties. Het bied extra handen, verjonging en wellicht een nieuwe groep vrijwilligers.

In samenwerking met BWI het Palet en het Elde College wordt op woensdag 3 oktober van 19:00 tot 20:30 uur tevens een maatschappelijke stagemarkt georganiseerd. De stagemarkt zal plaatsvinden in de Aula van het Elde College in Schijndel. Ouders en leerlingen van het Elde college zijn van harte welkom en worden uitgebreid geïnformeerd over alles zaken rondom maatschappelijke stage. HIervoor is Welzijn Salus nog op zoek naar stagebieders die zich op deze avond willen presenteren en kennis willen maken met mogelijk nieuwe stagiaires.

Heeft u als organisatie interesse om een stageplaats uit te zetten of om aanwezig te zijn op de stagemarkt, meldt u dan bij Femke Broeders, coördinator Salus Vrijwilligerssteunpunt 0413-476149 of f.broeders@welzijnsalus.nl