Afbeelding

Prijzen scoren bij de Fortuinweek

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Vier vrijwilligers van Kringloopcentrum “d’n einder”, Diny Boleij, Mieke Huiskens, Greet van Adrichem en Ineke Cooijmans hebben iets nieuws te vertellen. “D’n einder” komt namelijk met de Fortuinweek.

Dankzij de grote successen van de open dagen was er vraag naar meer, daarom wordt die ene dag verlengd naar vijf dagen. “We verwachten daarom ook dat het erg druk zal zijn, ook staat het rad van fortuin er weer, dat was een groot succes”, vertellen de dames. “D’n einder” staat ook bekend dat ze de medemens een warm hart toe draagt. “We schenken ieder jaar een gedeelte van de opbrengst aan verschillende goede doelen”, aldus een van de vrijwilligsters.
In de fortuinweek mag je voor een tientje het rad van fortuin 360 graden laten draaien waarna er een korting van 0 tot 50 procent te verdienen valt. De kinderen gaan niet zonder lege handen naar huis, want er komt een heuse grabbelton te staan waar het letterlijk prijsjes graaien is. Vrijwilligers van “d’n einder” staan voor u klaar om uw eerste kopje koffie, thee of fris gratis te verzorgen. En of dat al niet genoeg is kunt u ook nog uw oog laten vallen op de nieuwe wintercollectie.

De hoofdprijs is een zelfgemaakte quilt van Ineke Cooijmans. Voor 1 euro inleg kunt u een gok wagen naar het aantal lapjes dat erin verwerkt is. Verder zijn de spelregels bekend, want degene die het dichtst bij het aantal lapjes komt heeft gewonnen en krijgt de hoofdprijs mee naar huis. De opbrengst gaat dit keer naar Korifodua, deze stichting zorgt ervoor dat kinderen in Ghana een vervolgopleiding kunnen starten.
De fortuinweek wordt gehouden van dinsdag 18 tot en met zaterdag 22 september en is doordeweeks te bezoeken tussen 13:00 en 16:00. Alleen op zaterdag is het bedrijf geopend van 10:00 tot 16:00 uur. De uitslag van de wedstrijd wordt op 22 september bekend gemaakt om 15:45.