Liberation Route Brabant brengt bevrijding dicht bij kinderen

Roois nieuws Regionieuws
Op 17 september 2012 presenteert Liberation Route Brabant haar lespakket voor basisschoolleerlingen in Nationaal Monument Kamp Vught. Het lespakket gaat in op de Tweede Wereldoorlog met lokale verhalen over de oorlog en de bevrijding. Het lesmateriaal is ontwikkeld door Vrijetijdshuis Brabant in samenwerking met Erfgoed Brabant.

Het gratis lespakket is geschreven voor groep acht van het basisonderwijs. Spannende, ontroerende en bijzondere verhalen over de bevrijding maken leerlingen bewust van de geschiedenis die zich in hun eigen achtertuin heeft afgespeeld. Ze ervaren hoe lastig het is om in oorlogstijd keuzes te maken. Ook brengen de leerlingen een bezoek aan de luisterkei van de Liberation Route bij hen in de buurt en aan een museum.

Groep acht van basisschool De Baarzen uit Vught mag als eerste met het lespakket aan de slag en verricht op 17 september dan ook samen met wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Vught de officiële openingshandeling door middel van het kraken van een code.

Vanaf dit najaar zijn de lesbrieven gratis te downloaden via Liberationroute.com. Het Brabantse lespakket sluit hiermee aan op het eerder ontwikkelde educatief materiaal voor Gelderland.