Kandidaat Ondernemer van het Jaar: Dolinda Opheij

Roois nieuws Bedrijfsnieuws
De eerste kandidaten voor de verkiezing ‘Ondernemer van het Jaar 2012’ zijn bekend. De volgende in de rij is Dolinda Opheij van Switch Fashion & Lifestyle, de hippe kledingzaak aan het Kofferen. De winkel is exclusief, een lust voor het oog en timmert flink aan de weg, getuige de vele klanten uit Sint-Oedenrode, maar ook uit de regio. Toch gaat er nog meer schuil achter Switch en Dolinda heeft plannen voor de toekomst. Een terechte kandidaat dus.

Switch Fashion & Lifestyle bestaat 2,5 jaar. Een hele eer om nu al kandidaat te zijn voor Ondernemer van het Jaar?
“Ja, absoluut. Dat vind ik echt een hele eer. Ik was met vakantie toen ik werd gebeld door een medewerkster van onze winkel met de vraag of we ons kandidaat wilden stellen voor de verkiezing. Zij was meteen enthousiast, dat kon ik duidelijk merken. Mijn eerste reactie was ‘daar zijn we nog niet klaar voor, we hebben nog zoveel plannen’. Maar dat zegt volgens de organisatie iedere ondernemer die wordt benaderd. Toen hebben ze ons weten te overtuigen. Het is goed voor de publiciteit, een ook bedrijfstechnisch gezien worden we er altijd wijzer van.”

Wat onderscheidt Switch Fashion & Lifestyle van andere winkels en waar komt de naam vandaan?
“Hiervoor hadden we een exclusieve meubelzaak. Een extra reden waarom we gevraagd zijn is omdat ik al 18 jaar onderneemster ben. We zijn geswitcht naar een kledingzaak, vandaar de naam Switch. We onderscheiden ons vooral door het grote aanbod van merken met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Daarom trekken we zoveel klanten uit omliggende dorpen. Vaak ben ik te bescheiden, maar we zijn geen doorsnee winkel.”

Je had het over plannen waar je mee bezig bent?
“Er ligt inderdaad iets in het verschiet, maar daar kan ik nog niks over zeggen. We zijn in ieder geval altijd bezig. Zo loopt onze webshop naar tevredenheid en dat willen we verder uit gaan breiden, dat kan ik wel vast verklappen. Daarnaast willen we ons meer profileren tijdens modeshows zoals we die onlangs gegeven hebben in een danscafé op ‘t Stratumseind. Op die manier wordt Switch steeds bekender bij een breder publiek. Daarnaast zijn we ontzettend actief via social media zoals Facebook. Onze doelgroep weet ons op die manier goed te vinden. Zo gaan we met de tijd mee, dat moet ook wel.”

Denk je dat je kans maakt om ‘Ondernemer van het Jaar’ te worden?
“Je weet maar nooit. Er doen stuk voor stuk interessante en unieke ondernemers mee. Voor mij geldt de Olympische gedachte: Meedoen is belangrijker dan winnen. Het belangrijkste is dat we er weer iets van leren en dat komt ten goede aan ons en onze klanten.”