Dit weekend weer volop muziek in het centrum

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Het weekend na de kermis zal niet helemaal rustig blijven. Op zowel vrijdag als zaterdag is er een programma in het centrum dat zal bestaan uit blaasmuziek. Dat is altijd leuk voor de sfeer en het winkelend publiek weet het vaak zeer te waarderen. Op vrijdagavond komen de Bergtoeters optreden en op zaterdagmiddag speelt het Dagorkest.

Blaaskapel de Bergtoeters uit Eerde is opgericht in mei 1969. Het ontstond uit enkele leden van fanfare De Echo der Bergen waarvan een aantal leden tot heden nog actief lid is. Het muzikale programma dat ten gehore wordt gebracht is Tsjechische, bômische en moderne lichte muziek.

Onze kapel heeft met veel plezier al diverse keren een optreden verzorgd in Rooi tijdens de jaarmarkten en op de koopmiddag en avonden. Er zijn met diverse kapellen in de gemeente Sint Oedenrode al jaren goede kontakten en uitwisselingen. Als de weergoden meewerken zullen De Bergtoeters het winkelend publiek meenemen op een gezellige muzikale reis. De band zoekt nog een klarinettist(e). Heeft u interesse? Kom dan vrijdag kijken tussen 19.00 en 21.00 uur. Meer informatie over de Rooise Zomerevenementen: 0413-472241