Afbeelding

Van oude kantine naar luxueus en modern clubhuis

Roois nieuws Sport
Wanneer je nu de kantine van VV Nijnsel binnen loopt, waan je jezelf in een supportershome van een betaald voetbalclub. De uitstraling is luxe, het interieur modern en zelfs de toiletten zijn van een klasse die je nog niet eens terugvindt in een groot landhuis, laat staan in het onderkomen van een vijfdeklasser. VV Nijnsel is klaar voor de toekomst en daar hebben tientallen vrijwilligers zich maandenlang voor uitgesloofd.

De drie kartrekkers van het grote project, dat inmiddels al weer vier maanden in beslag neemt, zijn voorzitter Arent van Dijk en clubleden Twan Verbakel en Paul van Gastel. Twee bouwvakkers met een geel-blauw hart. Zij stonden direct paraat toen het bestuur met de plannen op tafel kwam. Arent: “De kantine dateerde uit begin jaren negentig. Dit was het ideale moment om aan een grondige verbouwing te beginnen. We vinden als bestuur dat VV Nijnsel uitstraling moet hebben. Het moet aantrekkelijk zijn om hier te komen voetballen. Met het oog op de toekomst is dat belangrijk, want zoals iedere vereniging verwachten we een daling van het aantal leden.”

Terwijl Arent de lijnen uitzette, vormden Twan en Paul het bouwkundige team. Hadden ze zoveel werk verwacht? “Ja, dat had ik wel verwacht”, zegt Paul. “Heel veel dingen waren nodig aan vervanging toe.”

Lees verder in DMRK van deze week