Gewoon doen; inspanning en ontspanning

Roois nieuws Volksgezondheid / Sint-Oedenrode
Het thema ‘Gewoon doen; inspanning en ontspanning’ staat centraal tijdens Café Brein op 11 september in Uden en 20 september in Oss. Café Brein is een trefpunt voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. NAH kan bijvoorbeeld ontstaan na een beroerte, ongeval, hersentumor of reanimatie. Kijk voor meer informatie op www.nahnobrabant.nl.

Mensen met NAH kunnen prikkels en indrukken vaak moeilijk verwerken. Hierdoor hebben ze vaak een ‘druk’ gevoel in hun hoofd. Het is daarom goed bewust te ontspannen. Dit Café Brein biedt mensen met NAH de gelegenheid mee te doen aan een ontspannende workshop. Onder leiding van yogadocente Liesbeth Hanff doet u eenvoudige (ademhalings-)oefeningen. Deze zorgen voor ontspanning en maken u hoofd ‘leeg’. U kunt deze oefeningen zittend op uw stoel doen. Meedoen kan, maar hoeft niet. Na de workshop is Liesbeth Hanff beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. Ook is er gelegenheid voor lotgenotencontact en het delen van ervaringen. Café Brein Uden is op dinsdag 11 september in Eigen Herd, Rooijsestraat 32. Café Brein Oss is op donderdag 20 september in Buurthuis De Kortfoort, Floraliastraat 93. Beide bijeenkomsten starten om 19.30 uur (19.00 uur zaal open) en duren tot 21.30 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, Brabant Zorg, Revalidatiecentrum Tolbrug, Pluryn, De Mantelzorgwinkel en MEE Noordoost Brabant.