Afbeelding

Stef en Jur in de stromende regen in Munstergeleen

Roois nieuws Sport
Na een welverdiende vakantie en twee weken trainen, fietsten Stef en Jur afgelopen weekend weer een wedstrijd. Het was een regenachtige dag en 20 graden kouder dan vorige week. In Munstergeleen startte Jur met nog 25 andere rennertjes van categorie 2.

Hij stond op de derde rij na loting maar zat al snel mee voorin. Er zat een behoorlijke klim in de ronde waar daarna een afdaling kwam, waar Jur met 52 km per uur naar beneden denderde. Er ontstond al snel een kopgroep van tien renners waarvan er twee wisten te ontsnappen de 3e ronde. Vlak daarachter werd het een veldslag door de vele demarrages. Jur ging ook vol in de aanval in de laatste ronde en kwam uiteindelijk tien meter tekort voor het podium. Hij kwam als 5e over de streep. (2e jongen)

Bij Stef stonden er negenendertig renners aan de start op de smalle start strook. Stef had geen geluk en moest na loting achteraan starten. Dat betekende dat hij flink aan de bak moest. Voor de jonge renner en de anderen lag er een klim van maar liefst 16% te wachten. Stef moest steeds een gat dichten om bij de kopgroep te komen. Steeds als dat lukte werd er weer gedemarreerd in de kopgroep en dat brak Stef op in de 3e ronde. Hij zat even helemaal stuk. Hij bleef samen met nog twee anderen lang op tien sec van de kopgroep rijden, maar moest uiteindelijk de kopgroep laten gaan door een valpartij voor hen, onderaan de afdaling. Ze stonden even helemaal stil waardoor er een gat werd geslagen dat niet meer te dichten viel. Stef reed met twee anderen verder door de stromende regen. Er kwam nog een sprint bergop, net voor de finish. Stef haalde vijftiende plaats.