Laat de sleutel niet op het deurslot staan!

Roois nieuws 112 berichten
De laatste twee maanden wordt politieregio Brabant-Noord regelmatig geplaagd door series inbraken, waarbij de inbrekers door middel van 'gaatjes boren' binnenkomen.  Op 26 juni waren twee huizen aan het Prinseveld in Erp aan de beurt. Op 15 en 16 juni en 6 en 7 augustus waren zeven huizen aan de Gording, Virrel en Karrevracht in Uden het doelwit. Op 14 augustus werden er vier huizen aan de Beelstraat in Sint-Oedenrode bezocht en op 21 augustus zes huizen aan het Veenmos in Boekel. De buit bestond voornamelijk uit laptops, GSM's, portemonnees en (video)camera's.

Werkwijze
Er wordt onder het slot een gat geboord, waarna met behulp van een geprepareerd voorwerp de sleutel, die de bewoners in het slot hebben laten zitten, wordt omgedraaid (zie bijlage ).
Voorkomen
U kunt dit voorkomen, door de sleutel uit het slot te halen en op een veilige plek op te bergen. Zorg ook dat uw kostbare spullen van buitenaf niet zichtbaar zijn, maar berg deze spullen op. De gelegenheid maakt de dief.

U kunt uw woning beveiligen tegen het inbrekersgilde. Denk aan het sluiten van ramen en deuren of het aanlaten van lampen, maar ook aan het juiste hang- en sluitwerk. Kijk voor preventietips op www.politie.nl/brabant-noord/preventieof opwww.samentegeninbrekers.nl.

Verdachte situaties melden
Alleen samen met u kan de politie criminaliteit aanpakken. Wij hebben uw hulp hard nodig bij de opsporing van misdrijven. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details, zoals kenteken, merk en kleur van de auto, uiterlijke kenmerken en kleding van personen en bel direct de politie. Bij verdachte situaties en in acute noodsituaties kunt u het alarmnummer 112 bellen. Aan de hand van de melding wordt de inzet bepaald. U begrijpt dat op een melding "er wordt nù ingebroken" anders gereageerd wordt dan op "er is afgelopen nacht ingebroken". Geef dit dan toch even door via 0900 - 8844 (lokaal tarief), daar helpt u mogelijk toch de politie mee.

112, daar vangen we boeven mee!