Insecten-excursie naar de Moerkuilen te Sint-Oedenrode.

Roois nieuws Natuur en Milieu
De Heem-natuurgroep uit Sint-Oedenrode verzorgt op zondag 2 september een zoektocht naar insecten in het natuurgebied de Moerkuilen en omgeving te Sint-Oedenrode. De samenkomst is om 9 uur op de markt. Vandaar vertrekken ze gezamenlijk naar de parkeerplaats bij de Moerkuilen aan de Lieshoutsedijk.

Wie zich in de insecten verdiept, gaat een wonderlijke wereld binnen. Niets schijnt daar onmogelijk te zijn. De strategie van hun overleving is dermate veelzijdig en doelmatig, dat ze met recht beschouwd worden als de meest geduchte mededingers van de mens.
Insecten zoeken is niet zo’n probleem maar het op naam brengen geeft meestal heel wat meer hoofdbrekens, want er zijn ruim 1 miljoen verschillende insecten te zien en beschreven. In de Benelux zijn 35.000 soorten bekend.

Hopelijk zijn er vlinders te zien. Zoeken naar gallen en hun bewoners, zij zitten aan en onder de bladeren, vooral van eiken. De diverse libellen die daar rondvliegen bekijken en de waterinsecten die op en in de Moerkuilen leven. Zoeken naar sprinkhanen en cicaden die tussen de grassen leven. Over hommels, bijen en bladwespen is veel te vertellen. Welke kevers er deze morgen te vinden zijn, is altijd een verrassing. Kortom “ De wonderwereld van de insecten” is een plezierig geheel in het immense insectenrijk.

Ga met de Heem-natuurgroep mee genieten van al dit moois in de natuur, je bent van harte welkom. Neem een loep of loeppotje mee zodat je deze bijzondere insectenwereld goed kunt bekijken.