Afbeelding

Fusie Welzijn Salus en BWI Het Palet

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
De welzijnsinstellingen van Schijndel en Sint-Oedenrode, Welzijn Salus en Brede Welzijnsinstelling Het Palet gaan per 1 januari 2013 fuseren. Daartoe hebben de besturen van beide organisaties besloten na een zorgvuldige analyse van de mogelijkheden en voordelen om de krachten te bundelen.

Samen met het personeel en een extern bureau is een grondige studie gemaakt van de ontwikkelingen in de markt van welzijn. Er is geanalyseerd welk soort diensten in de toekomst gewenst is en hoe de kwaliteit en continuïteit van dienstverlening kan worden gehandhaafd en vergroot.

De uitkomsten van de studie tonen duidelijk aan dat door een fusie de kwaliteit blijft gewaarborgd en zal worden vergroot en dat de organisatie flexibeler wordt. Bovendien wordt aan het personeel perspectief geboden op nieuwe uitdagingen qua werkveld en geografische schaal. Een nieuwe organisatie biedt tevens de mogelijkheid de efficiency te vergroten en meer te investeren in scholing en innovatie van diensten. Dit alles met behoud van de lokale gebondenheid en bereikbaarheid.

De besturen zijn er trots op dat het personeel extra energie, creativiteit en inzet getoond heeft om een goede besluitvorming mogelijk te maken. Het implementeren van het fusieplan zal nog de nodige inspanningen vergen van alle betrokkenen. Alvorens daartoe over te gaan wachten de besturen op het advies van de gezamenlijke personeelsvertegenwoordiging op het gemaakte fusiedocument. Daarnaast treden beide organisaties nog in overleg met de gemeentebesturen van Sint-Oedenrode en Schijndel.

Samen met hen hoopt de directie te kunnen bouwen aan een nieuwe organisatie die een belangrijke bijdrage kan blijven leveren aan het welzijn van de gemeenschap van Sint-Oedenrode en Schijndel.