Terug in de tijd met René

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
Op donderdag 20 september 2012 van 20.00 – 22.30 uur organiseert het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in café/zaal ‘Oud Nijnsel’ in Nijnsel weer een gezellige, historisch getinte avond onder de titel ‘Het Geheugen van Sint-Oedenrode’. Uw gastheer is de immer boeiende causeur René Bastiaanse. Hij praat aan de hand van alledaagse verhalen, beelden en foto’s met u over Boskant, Nijnsel, Olland en Sint-Oedenrode. In 2006 en 2009 was het BHIC al eens te gast in de gemeente Sint-Oedenrode. Nu weer, maar met een compleet nieuw programma. Heemkundekring De Oude Vrijheid zal zich vooral richten op fotomateriaal uit Boskant en Nijnsel.

Programma ‘Het Geheugen van Sint-Oedenrode’ in Nijnsel
• Welkomstwoord en presentatie van nieuwe aspecten van het online geschiedenisboekje van Sint-Oedenrode door René Bastiaanse onder het genot van koffie/thee
• "Langs Rooise wegen en wateren”  door Regiohistoricus Henk Buijks van het BHIC
• Korte pauze
• Gezellige ‘Petje op Petje af’ quiz door René Bastiaanse met daarbij historisch beeld en geluid uit onze Rooise archieven
• Gelegenheid om uw meegebrachte foto’s op een groot scherm te laten zien, samen herinneringen op te halen en informatie uit te wisselen.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 20 september 2012 van 20.00 – 22.30 uur in café/zaal ‘Oud Nijnsel’ in de Azaleastraat 3 in Nijnsel. De zaal is vanaf 19.30 uur open voor het publiek. U bent van harte welkom!

Foto-oproep
Het BHIC is speciaal voor deze avond op zoek naar foto’s van verdwenen beroepen (zoals de schillenboer, scharensliep, vodden- of melkboer) en/of huishoudelijke voorwerpen (zoals de waswringer en mattenklopper). Kortom, beroepen en voorwerpen die uit ons dagelijkse leven zijn verdwenen. Maar neem gerust ook andere oude foto’s uit Boskant, Nijnsel, Olland en Sint-Oedenrode mee!