Afbeelding

Kermis in Rooi decor voor verkiezingstour CDA

Roois nieuws Politiek Meierijstad
Onder het motto “Samen kunnen we meer” startte op woensdag 15 augustus jl. de CDA verkiezingscampagne. Lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma wijdde hier zelfs een boek aan. Hij zet daarin de samenleving, het gezin en de economie centraal. Werk is een essentiële voorwaarde voor welbevinden. Werk zou daarom een grondrecht moeten zijn.

Op maandag 27 augustus zal een uitgebreide delegatie van het CDA deze thema’s in Rooi aan de orde stellen. ’s-Morgens om 09.00 uur worden ondernemersdelegaties uit Boxtel en Schijndel verwacht in Starterscentrum Fioretti aan de Kasteellaan. Het starterscentrum, een initiatief van starters voor starters, geeft herkenbaar inhoud aan het CDA verkiezingsmotto “Samen kunnen we meer”.

Om 09.00 uur komen ook de eerste CDA politici aan in Rooi. Kamerlid en nummer 12 op de lijst Madeleine van Toorenburg en kandidaat nummer 14, de Boxmeerse wethouder Erik Ronnes. Deze beide kandidaten zijn in de toekomst erg belangrijk voor de Brabanders. Zij zullen de ondernemers toelichten wat het CDA voor hen kan betekenen en welke rol zij zelf voor de Brabanders kunnen vervullen als ze in de Tweede Kamer zitten. Ook lid Eerste Kamer Peter Essers en Europarlementariër Lambert van Nistelrooij komen om 09.00 uur. Deze laatste, in het Eindhovens Dagblad al eens neergezet als de man van 13 Miljard, heeft een bijzonder belangrijke rol als het gaat om ondernemerschap en innovatie. Zijn rol op het Europese toneel legt het Nederlandse bedrijfsleven geen windeieren. De uitwisseling van ervaringen tussen de ondernemers en het debat met de politici is daarom veelbelovend.

Om 10.00 uur komt de campagnebus aan met de overige CDA kandidaten en bestuursleden.
De campagne vertrekt vervolgens al canvassend naar de Markt. Onderweg worden cultureel centrum Mariëndael, basisschool Dommelrode en het Gemeentehuis aangedaan. Centraal daarbij staat de vraag met welke uitdagingen kleinere gemeenten worden geconfronteerd, onder meer als gevolg van de decentralisatie van taken, en welke oplossingsrichtingen de landelijke politiek daarbij in gedachten heeft.

Op weg naar de Markt, het Rooise Kermisterrein, zullen de kandidaat Kamerleden gesprekken voeren met de burgers van Sint-Oedenrode. Steeds meer is de politiek een item van de straat geworden. Burgers geven hun mening en schuwen het debat niet, daarom wijdt de verkiezingscampagne van het CDA veel tijd aan de “mensen op straat”. Voor de belangstellenden die nu al weten welke vraag ze willen stellen aan de politici heeft CDA Rooi het mailadres cdarooi@gmail.com  opengesteld. Op 27 augustus kunnen de vragenstellers dan persoonlijk hun vraag toelichten.