Afbeelding

Mantelzorger ontmoet mantelzorger

Roois nieuws Algemeen / Sint-Oedenrode
Op woensdag 5 september a.s. vindt er een ontmoetingsmiddag plaats voor alle mantelzorgers in Sint-Oedenrode. Zij krijgen tussen 19:00 en 20:30 uur een programma aangeboden georganiseerd door Welzijnsorganisatie Salus.
De eerdere bijeenkomsten werden vorig jaar georganiseerd naar aanleiding van een inventarisatie tijdens bijeenkomsten voor mantelzorgers. Het bleek dat mantelzorgers elkaar graag willen ontmoeten. Ze hebben behoefte aan ontspanning, uitwisseling van ervaringen en overdracht van informatie.

De ontmoeting
De Rooise mantelzorgers worden verwacht om 19:00 uur in Zaal Maas en Dieze van Odendael (Odendael 1). De avond zal verzorgd worden door mevr. Mieke Daniëls. Zij zal een lezing gaan houden over het geheugen, goede voeding en de balans tussen tijd voor de zorgvrager en zichzelf als mantelzorger. De avond duurt tot ongeveer 20:30 uur. Deelname is gratis. Uw aanmelding zien we graag tegemoet voor 30 augustus a.s. Bij voldoende belangstelling kan er een geheugentraining worden gegeven in het najaar.

Voor vragen en aanmelding kunt u op werkdagen contact opnemen met:
Welzijn Salus, Janny Forsten, telefoon 0413 – 476149, e-mail j.forsten@welzijnsalus.nl
  
Om alvast te noteren
- Op dinsdag 16 oktober van 11:00 – 14:00 uur kan er gekookt en gegeten worden door mantelzorgers in het Damiaancentrum,
- Op zaterdag 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg en wordt er een ontspannende middag georganiseerd van 14:00 – 17:00 uur in Odendael en
- Op donderdag 29 november wordt van 14:00 – 15:30 uur in Odendael een workshop Mindfulness gepresenteerd door mevr. Maria Naus van de afd. Preventie van GGZ Oost Brabant.