Gemeenteberichten week 32

Roois nieuws Gemeentenieuws
Bijzondere bijstand

U komt in aanmerking voor bijzondere bijstand als u door bijzondere omstandigheden hogere kosten
heeft die u niet (geheel) zelf kunt betalen. Voor kosten die iedereen heeft zoals voor boodschappen,
huur- en woonkosten, premies van ziektekostenverzekeringen, kleding en schoenen, kunt u geen
bijzondere bijstand aanvragen.
Bijzondere kosten zijn niet de gebruikelijke kosten van levensonderhoud, maar wel de kosten voor bijvoorbeeld:
- extra kosten door handicap of ziekte
- eigen bijdrage voor thuiszorg, kosten (tand-)arts
- sociale alarmering
- aanschaf van een gebitsprothese of bril
Het gaat te ver om alle bijzondere kosten hier te noemen.
In uw persoonlijke situatie kunnen ook andere medische kosten noodzakelijk zijn.

U bent verzekerd maar u moet toch een deel van de medische kosten zelf betalen
en hebt u een minimuminkomen? Dan kunt u een aanvraag voor bijzondere bijstand
indienen bij het team Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente.
Natuurlijk moeten de kosten die u maakt noodzakelijk zijn. Het kan daarom zijn dat
de gemeente eerst een medisch advies vraagt. De gemeente biedt ook de mogelijkheid
om deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering voor minima (CZM).
Deelnemers aan de CZM krijgen een korting op de maandelijks te betalen
premie basis- en aanvullende verzekering.

Als u twijfelt of u in aanmerking komt, bel dan naar een van de medewerkers van
het team Werk, Inkomen en Zorg.
Op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur zijn zij bereikbaar via (0413) 481 911.

Team Werk, Inkomen en Zorg

-------------------------------------------------------------

Blauwe zone centrum aangepast

Afgelopen tijd is het aantal blauwe zones in Sint-Oedenrode aangepast. Bij de Action, bij het parkeerterrein Knapenhoek en in de Streepenstraat zijn nieuwe blauwe zones aangelegd.

Tot nu toe plaatsten we bij iedere zone een bord dat het begin en het einde van de zone aangeeft.
Omdat het aantal zones toeneemt groeit ook het aantal borden in ons centrum. Het grote aantal borden vervuilt het karakter van ons centrum. Daarom hebben we ervoor gekozen de zoneborden naar de rand van ons centrum te verplaatsen.
U passeert dan eerst een parkeerverbodszonebord. Dat bord geeft aan dat u alleen in parkeervakken en op parkeerterreinen mag parkeren.
Vlak daarna passeert u het bord dat de blauwe zone markeert. Dat bord geeft aan dat wanneer u in een blauw gemarkeerd vak parkeert een parkeerschijf moet gebruiken. U mag dan de schijf op het eerstkomende hele of halve uur zetten. De maximale parkeerduur is dan 2 uur.

Niet alle zones hebben na deze aanpassing eigen bebording. Om weggebruikers aan hun plicht te herinneren worden de borden op enkele markante punten herhaald.
Het ligt in de bedoeling het parkeerbeleid van de gemeente Sint-Oedenrode in het najaar te evalueren. Inwoners worden later opgeroepen hun mening kenbaar te maken. Ook zal over het beleid gesproken worden met Wovesto, Odendael en de plaatselijke ondernemers.

-----------------------------------------------------------

Veranderingen in de bijstand voor gezinnen.
Hoe zit dat?

Er zijn mensen die recht hebben op een bijstandsuitkering, maar deze niet hebben aangevraagd. Misschien bent u dat wel. Hoe zit dat? U heeft na 1 januari 2012 geen uitkering aangevraagd, omdat u dacht dat u door de huishoudinkomentoets geen uitkering zou krijgen. U kunt zich tot en met 16 september 2012 melden bij het UWV WERKbedrijf of bij de Sociale verzekeringsbank (SVB) als u 65 jaar of ouder bent.

Op 1 januari 2012 zijn de regels van de Wet werk en bijstand veranderd. Als iemand na 1 januari een bijstandsuitkering aan wilde vragen moest hij of zij voldoen aan de huishoudinkomenstoets. Een gezin kon maar één gezinsuitkering krijgen. Inkomsten en vermogen van alle inwonende gezinsleden werden meegeteld voor de uitkering.

De regels zijn weer veranderd: de huishoudinkomenstoets is nu weer afgeschaft. Daarom kunt u als u denkt toch recht te hebben op bijstand een uitkering aanvragen. Als u recht krijgt op de uitkering, kunt u de uitkering met terugwerkende kracht ontvangen. Dit betekent dat u ook over de maanden vanaf 1 januari 2012 een uitkering kunt krijgen.
Denkt u in aanmerking te komen voor een bijstandsuitkering? Dan kunt u zich melden bij het UWV WERKbedrijf. Het UWV WERKbedrijf bekijkt of u wel of geen uitkering krijgt en stuurt de aanvraag door naar de gemeente. De gemeente beoordeelt dan of u met terugwerkende kracht recht heeft op een uitkering. Bent u 65 jaar of ouder dan kunt u een aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) met terugwerkende kracht aanvragen bij de SVB. Dit kan tot en met 16 september 2012. Als u na deze datum een uitkering met terugwerkende kracht aanvraagt, wordt de aanvraag afgewezen.

Denkt u dat u alsnog recht hebt op een bijstandsuitkering? Meldt u zich dan snel bij het UWV WERKbedrijf in Veghel of bij de SVB in Nijmegen als u 65 jaar of ouder bent. U moet verschillende bewijsstukken meenemen. Informeer dus vooraf welke bewijsstukken u moet meenemen. Dit kan via telefoonnummer 0900-9294.

-------------------------------------------------------------

Reparaties aan Liempdseweg, Ollandseweg en komtraverse

Afgelopen winter is veel schade ontstaan aan de Liempdseweg, de Ollandseweg en de komtraverse (Nijnselseweg, Corridor, Lindendijk en Schijndelseweg). Deze schade uit zich in de vorm van gaten die ontstaan omdat de bovenste asfaltlaag (2 à 3 centimeter dik) heeft losgelaten. Deze gaten worden in de week van 13 augustus gedicht. Later dit jaar worden op de komtraverse en op het deel van de Ollandseweg tussen de rotonde ter hoogte van de Koninginnelaan en de Lindendijk een nieuwe beschermlaag aangebracht. De Liempdseweg en de rest van de Ollandseweg krijgen dat beschermlaagje volgend jaar.

Team Infrastructuur en Groen

--------------------------------------------------------------

Meldingen

Incidentele festiviteit

Door de heer N. van de Pol is op 16 juli 2012 een kennisgeving ingediend voor het melden van een drietal incidentele festiviteiten. De kennisgeving omvat het organiseren van het Summer Break muziekfestival op 10, 11 en 12 augustus 2012. De festiviteit zal plaatsvinden op het terras van café Oud Nijnsel te Nijnsel.

Een horeca-inrichting mag maximaal 6 keer per jaar gebruik maken van een regeling welke de ruimte geeft om af te wijken van de geluidsnormen die voor de normale bedrijfsvoering gelden (geregeld in het Activiteitenbesluit). In het evenementenbeleid zijn de exacte geluidsnormen omschreven, waaraan moet worden voldaan tijdens een incidentele festiviteit. Het evenementenbeleid kunt u vinden op onze internetsite (www.sint-oedenrode.nl ).

--------------------------------------------------------------

Militaire oefening Koninklijke Landmacht

In de periode van 20 t/m 24 augustus 2012 vindt er een militaire oefening plaats binnen de gemeente.
De oefening wordt gehouden in het kader van infanteristen. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen punt-, weg- terreinen en objectverkenning uitvoeren. Ook wordt een waarnemingspost ingericht en wordt het doorschrijden van oorden en terreinen beoefend. Privé terreinen worden alleen na toestemming van de eigenaar gebruikt.
Aan deze oefening nemen 40 personen, 12 pantserwielvoertuigen en 4 militaire wielvoertuigen deel. Er wordt geen gebruik gemaakt van oefenmunitie.

--------------------------------------------------------------

Huisvuil

Inzameling oud papier

Donderdag 9 augustus
- KVO Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart vanaf 07.00 uur

Zaterdag 11 augustus
- Nos Jungit Apollo; container op de parkeerplaats aan de Zwembadweg bij de ingang van het park van 9.00 uur tot 13.00 uur. Tevens zal vanaf 9.00 uur oud papier worden opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Kinderbos, Cathalijne en Kienehoef ten noorden van de Florisstraat, en een gedeelte van de Zwembadweg;

Permanente inzameling
- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Ollandseweg 98 van maandag t/m zaterdag.
Tijdens de zomertijd van 08.00 tot 20.00 uur.

Team Economie Vrije tijd en Onderwijs

-----------------------------------------------------------

Evenementen

Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

Ingekomen aanvragen
In de periode van 24 juli tot en met 6 augustus 2012 zijn de volgende aanvragen bij de gemeente ingekomen:
- Van de Stichting Fokpaardendag Sint-Oedenrode voor het houden van de Fokpaardendag op de Markt in Sint-Oedenrode op 16 september 2012.
- Van BTB Sint-Oedenrode voor het houden van het Rabo BTB Zomer Café op 4 september 2012 op het oude schoolplein, Campus Fioretti, Kasteellaan 6 te Sint-Oedenrode.
- Van Bouwmarkt Forum voor het houden van een vuurwerkshow te ere van het 25 jarig bestaan van Bouwmarkt Forum op 13 december 2012 in sportpark de Neul, plan Dotterbloem te Sint-Oedenrode.
- Van B. de Brouwer voor het houden van de Elvisdag op 13 augustus 2013, 17 augustus 2014, 16 augustus 2015, 14 augustus 2016 en 20 augustus 2017 op het Kerkplein, Heuvel en de parkeerplaats achter de Rabobank te Sint-Oedenrode.

Tegen voornoemde binnengekomen aanvraag (evenementen)vergunning staat nog geen bezwaar open.

Verleende evenementenvergunningen en ontheffingen
- Aan café Van Ouds voor het plaatsen en exploiteren van een kermisterras op het Kerkplein tijdens de kermis van 25 augustus t/m 29 augustus 2012

Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Verleende verklaringen van geen bezwaar
- Aan Bestuur van SV Fortuna ’67 voor het houden van een wandeltocht op 16 september 2012 in de gemeente Sint-Oedenrode.

Team Economie, Vrije tijd en Onderwijs

----------------------------------------------------------

Meldingen

Gevonden en verloren voorwerpen

Verloren voorwerpen
- Blauwe foudraal met hengels
- Fiets kabel slot (bruin-zwart)
- Bruine portemonnee met inhoud
- Zwarte portemonnee met inhoud

---------------------------------------------------------

Vergunningen

Omgevingsvergunningen
(Een omgevingsvergunning kan verschillende activiteiten bevatten bijvoorbeeld bouwen, milieu, kappen van bomen, slopen enzovoort. Wij publiceren het project.)

Binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning
Adres Postcode Ingekomen Omschrijving
Lieshoutsedijk ongen. -- 26-07-2012 Kappen 3 bomen
Hoogstraat ongen. -- 24-07-2012 Kappen 4 amerikaanse eiken
Kinderbos ongen. -- 24-07-2012 Kappen 1 eik
Hoogeind ongen. -- 24-07-2012 Kappen 2 bomen
Kinderbos ongen. -- 24-07-2012 Kappen 1 eik
Haageind ongen. -- 24-07-2012 Kappen 1 eik
Sterrebos ongen. -- 24-07-2012 Kappen 3 eiken
Lieshoutsedijk/Eversestraat -- 24-07-2012 Kappen 6 eiken
Heieind 1/Vresselseweg 29 -- 24-07-2012 Dempen sloot en aanleggen nieuwe sloot
De bekendmaking van binnengekomen reguliere aanvragen om omgevingsvergunning is uitsluitend ter kennisgeving.

Besluit verdaging reguliere omgevingsvergunning
Adres Postcode Uiterlijke beslisdatum verlengd tot: Omschrijving
Ollandseweg 169 5491XB 06-09-2012 Kappen 6 bomen
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Verleende reguliere omgevingsvergunning
Adres Postcode Besluit
verzonden Omschrijving
Sonse-Heideweg 9 5492 TE 24-07-2012 Uitbreiden opslagruimte en kantine
Korenlaan 86 5491 NH 10-07-2012 Kappen van 1 naaldboom (rectificatie: in de publicatie van 18-07-2012 is het verkeerde huisnummer geplaatst)
Lieshoutseweg kruising Weievenseweg ------ 31-07-2012 Kappen 5 eiken onder voorwaarde van herplant.
Cathalijnepad 7 5491GT 01-08-2012 Kappen van 1 spar onder voorwaarde van herplant.
Borchmolendijk 22 5492 AK 31-07-2012 Uitbreiden woning
Verwestraat 7 5491 BX 01-08-2012 Plaatsen dakkapel
Jekschotseweg 41 5491 RB 06-08-2012 Gewijzigd uitvoeren bouw woonhuis
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).

Geweigerde reguliere omgevingsvergunning
Adres Postcode Besluit
verzonden Omschrijving
Bakkerpad 17 5492 TL 02-08-2012 Bouwen bedrijfswoning
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).
Verleende uitgebreide omgevingsvergunning
Adres Postcode Besluit
verzonden Omschrijving
Mater Lemmensstraat 31 5492 BJ 26-07-2012 Brandveilig gebruik kinderdagverblijf en naschoolse opvang in deel basisschool
Cathalijnepad 1 5491 GT 26-07-2012 Brandveilig gebruik kinderdagverblijf
Ritaplein 3 5492 EH 06-08-2012 Brandveilig gebruik kinderdagverblijf in basisschool
Hierop is procedure 3 van toepassing (zie procedurekader).

Meldingen ingevolge Algemene maatregel van Bestuur
Adres inrichting Postcode Omschrijving
Heisteeg 8 5491 WZ Veranderen van melkrundveehouderij ingevolge Besluit landbouw milieubeheer.
Sloef 12 5492 TN Veranderen van melkrundveehouderij ingevolge Besluit landbouw milieubeheer
Laan van Henkenshage 5 5492 BH Oprichten van sporthal ingevolge Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer.
Zwembadweg 62 5491 TE Oprichten van clubgebouw ingevolge Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer.
Bovengenoemde meldingen liggen gedurende twee weken ter inzage.

Verleende exploitatievergunning
Adres Postcode Besluit
verzonden Omschrijving
Heuvel 44 5492 AD 12-07-2012 Exploitatievergunning De Beurs
Hierop is procedure 1 van toepassing (zie procedurekader).