“Als bestuurslid kun je écht iets betekenen voor Rooise ondernemers”

Roois nieuws Bedrijfsnieuws
Het doel van de Rooise ondernemersvereniging BtB (Business to Business) is de onderlinge contacten tussen ondernemers te versterken en de samenwerking te bevorderen. Elke derde dinsdag van de maand vindt er een ondernemerscafé plaats. Dat betreft ofwel een lezing over een onderwerp dat de ondernemers ter harte gaat, ofwel een bedrijfsbezoek aan één van de leden zelf. Zo helpt BtB ondernemers op weg naar succesvol ondernemen. Dat is een hele heldere doelstelling en een bewonderenswaardig streven. Voor de bestuursleden is de daaraan verbonden taak niet gering. Namens DeMooiRooiKrant sprak ik met Judith Brouwers, eigenaar Meierij Accountancy en Martijn van der Loo, eigenaar van vdLOODESIGN. Beide ondernemers zijn inmiddels ruim een jaar als bestuurslid actief.
 
Hoe het begon
”Bij het aftreden van Maria Sterks en Mark Wijgergangs werd ik gevraagd”, begint Martijn: “Even daarvoor had de vereniging een enquête gehouden onder de leden. Ik had wel een aantal ideeën die ten goede zouden kunnen komen aan BtB. Toetreden als bestuurslid leek mij dé manier om daarmee iets te kunnen betekenen.” Ook Judith werd op dat moment benaderd. “Ik was pas een half jaar lid van BtB”, vertelt ze. “Maar het leek me een uitdaging om met z’n allen in Rooi een beter klimaat voor ondernemers te creëren.”

De praktijk
Als grafisch vormgever verzorgt Martijn alle mogelijke communicatie-uitingen. Dat komt als bestuurslid mooi van pas. Martijn: “Wij hebben geen vaste taak, zoals de voorzitter of penningmeester die wel hebben. Uiteraard gaan we elke maand naar de bestuursvergadering. De taken die daaruit naar voren komen, worden vaak ter plekke verdeeld. Er is een mooie diversiteit binnen het team. Ieder heeft zijn eigen specialiteiten. Uiteraard verzorg ik de vormgeving en de communicatie; de nieuwsbrieven o.a.. Daarnaast ben ik eens in Son & Breugel naar een bijeenkomst van de ondernemersvereniging geweest om te kijken wat we als buurgemeente voor elkaar kunnen betekenen.” Tijdens de jaarvergadering, mocht Martijn de leden uitleggen hoe ze hun eigen profiel aan kunnen maken op de website. Ook het maandelijkse ondernemerscafé vraagt om de nodige inspanningen. In december organiseerden de twee nieuwe bestuursleden gezamenlijk de kerstborrel. Gelukkig hebben beiden hun kantoor gevestigd in het pand van The Art of Living Well, op industrieterrein De Brand in Den Bosch. Dat maakt het overleggen gemakkelijk.

Judith ondersteunt met haar accountantskantoor ondernemers op onder meer financieel en fiscaal gebied, in de breedste zin van het woord. Meedenken met ondernemers is voor haar een tweede natuur. Ook dat komt BtB alleen maar ten goede. Voor het Starterscollectief is zij het eerste aanspreekpunt. Judith: “We hebben het afgelopen jaar de samenwerking met het Starterscollectief behoorlijk geïntensiveerd. Als BtB denken we mee over de activiteiten die de stichting kan organiseren en op welke manier we iets voor elkaar kunnen betekenen. Het is een goede wisselwerking, met als doel om de startende ondernemers uit Sint-Oedenrode te ondersteunen.”

Echt op z’n Roois
Een eigen onderneming leiden vergt veel tijd en inspanning. Daarnaast ook nog een bestuursfunctie vervullen, die wel wat van je vraagt, is niet niks. Toch is het tweetal positief gestemd. “Je kunt ook écht iets betekenen”, benadrukt Judith: “Als bestuurslid zijn we betrokken bij allerlei ontwikkelingen die ondernemers aangaan. Het is erg mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Martijn vervolgt: “Mensen weten dat wij voor BtB staan. Bovendien is de sfeer binnen BtB gewoon goed. Het is erg laagdrempelig en echt op z’n Roois. Vooral de bedrijfsbezoeken blijken bijzonder in trek. Denk bijvoorbeeld aan het bezoek bij Hellings Machinebouw. Veel mensen weten niet wat ze bij zo’n bedrijf kunnen verwachten. Dat is erg interessant.”
Het bestuur van BtB kan best nog een aantal extra leden gebruiken. Het aantal taken neemt eerder toe dan af. BtB is geen belangenorganisatie, maar toch behartigt de vereniging regelmatig gemeenschappelijke belangen. Eén of twee extra leden die een aantal taken kunnen uitvoeren, zijn van harte welkom. Hoe dat precies vorm krijgt, hangt mede van de geïnteresseerde zelf af. Ieder heeft immers zijn eigen specialiteiten. Een nieuw lid kan dan ook zijn eigen inbreng bepalen. Wilt u meer weten over de Rooise BtB? Kijk dan eens op www.btbsintoedenrode.nl  of bezoek vrijblijvend eenmalig een ondernemerscafé.