Afbeelding

Mandala’s van Annie Verstegen in de bibliotheek

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Sint-Oedenrode - Van 4 augustus tot en met 10 oktober zijn er in de vitrines in de bibliotheek in Sint-Oedenrode mandala’s te bezichtigen van Annie Verstegen. De specifieke vorm van mandala’s die Annie maakt, yantra’s genoemd, zijn geometrische tekeningen die een specifieke energie bundelen. Een yantra is opgebouwd uit geometrische patronen rondom een middelpunt en wordt begrensd door een vierkante ruimte met vier poorten.

In haar uitgebreide geestelijke zoektocht is Annie Verstegen in aanraking gekomen met de achtergronden van de symbolische mandala, maar vooral met de yantra's die in de bibliotheek tentoongesteld zijn.
Door ze niet alleen als concentratieobject te gebruiken, maar er ook al schilderend mee bezig te zijn ontstaat een diepe en doordringende inwerking op de persoon. De hiermee opgedane inzichten en ervaringen zijn steeds opnieuw een bron van rijkdom en inspiratie.
Dit geldt niet alleen voor de schilder, maar ook voor diegene die er naar kijkt. De vitrinetentoonstelling is te bekijken tijdens openingsuren van de bibliotheek. Entree: gratis, Meer info: www.bibliotheekmeierij.nl
Openingstijden: maandag en vrijdag 14.00 – 20.00 uur, dinsdag t/m donderdag 14.00 – 17.30 uur en zaterdag 10.00 – 13.00 uur