Organist Istvan Eperjesy speelt in Sint-Oedenrode

Roois nieuws Roois nieuwsbericht
Istvan Eperjesy speelde afgelopen zaterdagmiddag op het Smitsorgel in Sint-Oedenrode. De organist (geboren 1969) is al op zeer jonge leeftijd begonnen met het spelen van orgel. Later is hij orgel gaan studeren bij Jan van de Laar op het fraaie Robustelly-orgel in Helmond.

Hij nam deel aan internationale orgelconcoursen en volgde verschillende interpretatie-cursussen. Regelmatig treedt hij op als orgelsolist. Als kerkorganist is hij verbonden aan diverse kerken in regio Helmond/Eindhoven. In het dagelijks leven is hij Software Engineer bij Bosch Rexroth Electric Drives & Controls te Eindhoven.

De regen gutste buiten naar beneden, maar om half vier begon zijn concert, bijgestaan door Roelof Hamberg. Ondanks de regen waren er toch nog een zestigtal orgelmuziekliefhebbers aanwezig. Op het programma stond: “Concerto C-Dur” van J.S. Bach, “Andante fuer eine Walze in eine kleine Orgel” van Mozart, “Trio in C-moll” ook van Bach, “Cantilena” door J.G. Rheinberger en tot slot “Choral Nr. 3” van C. Franck. Bij deze Choral gingen de klankstromen als een orkaankracht door de kerk.

Om half vijf ging het publiek toch muzikaal voldaan de kerk uit. Het begon weer wat te regenen, maar het was een mooi orgelconcert geweest en dat maakte alles goed. Dank aan de “vriendenkring Smitsorgel” die dit gratis concert mogelijk maakte: info: www.sintmartinusparochie.nl/smitsorgel