Nieuwe regeling aanvraag reisdocumenten

Roois nieuws Nieuws / Sint-Oedenrode
Om de grote hoeveelheid aanvragen van reisdocumenten in goede banen te kunnen leiden, heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een aantal maatregelen genomen, die op woensdag 23 mei in werking treden.

De maatregelen van het ministerie hebben te maken met het vervallen van de geldigheid van kinderbijschrijvingen in het paspoort van hun ouders/verzorgers vanaf 26 juni 2012, en de hoge aantallen reguliere aanvragen van paspoorten en identiteitskaarten voor de zomervakantie.

Welke maatregelen?
Vanaf woensdag 23 mei 2012 zijn de volgende maatregelen van toepassing:
• Geen spoedaanvragen voor kinderen jonger dan 13 jaar en 8 maanden én bijgeschreven in een paspoort waarvan de geldigheid op of na 1 juli 2012 verloopt, tenzij om humanitaire redenen.
• Aanvragen voor bijgeschreven kinderen, jonger dan 13 jaar en 8 maanden én bijgeschreven in een paspoort dat op of na 1 juli 2012 verloopt, komen in een buffer .
De op dit moment voor bijgeschreven kinderen aangevraagde documenten worden voor 30 juni 2012 geleverd. Voor meer informatie kunt u kijken op www.paspoortinformatie.nl